Direktlänk till inlägg 8 februari 2008
Här kommer receptet jag använder till piroger. om det är nån som blev sugen :)
Lös upp 25 g jäst i 2 ½ dl ljummet vatten, tillsätt 2 msk olja, lite salt och 7-8dl vetemjöl och arbeta i hop till en smidig deg. Låt degen jäsa i 1 timme.
Köttfärsblandningen blir olika varje gång, men i går innehöll den detta.
köttfärs,400g räcker. 1 riven lök+ 1 vitlöksklyfta, smabal olek, sweet chilisås, tomatpure, chilisås(heinz) och creme fraiche paprika/chili.
Allt detta fräste vi i hop på spisen, har inga exakta mått, vi smakade av efterhand, ganska rinnigt blev det av creme fraichen, men det gjorde de färdiga pirogerna lite krämigare än vanligt.
När degen jäst en timme kavlar man ut den och gör kvadrater, lägger en klick deg på varje kvadrat. Vik över degen så det blir tre kanter, limma i hop med uppvispat ägg och tryck i hop kanterna med en gaffel.
Låt pirogerna jäsa i ca 15 minuter, pensla dem med ägg, grädda dem i 225 grader i ca 15 minuter, beroende på storlek.
Det blir inte speciellt många, tror vi fick i hop ungefär 12 stora piroger
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||||
|