Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Alla inlägg under april 2008

Av Lisa - 19 april 2008 09:28

Usch vilken jobbig kväll vi hade i går. Viggo somnade redan vid sju, han vaknade inte å ville äta å kela som han brukar. Innan han somnade hade han dessutom matvägrat, med andra ord så åt han bara hade han bara ätit en enda gång sen eftermiddagen, det har aldrig hänt innan. Klockan halv ett hade jag fortfarande inte vågat somna, var rädd att jag skulle vakna som i dag på morronen å upptäcka att han hade slutat andas.

Med andra ord var jag i upplösningstillstånd, å Martin med för den delen, som behövde oroa sej för oss bägge. Han ringde sjukvårdsrådgivingen vid halv ett, som menade på att de gör så i bland dom små, att han nog inte var sugen bara. Troligtvis beroende på förkylningen.

Hade så sjukt ont i brösten med, de är ju vana vid betydligt tätare måltider... :( Fick "tömma" i handfatet tillslut...


Somnade i allafall till runt ett, å Viggo har vaknat sina vanliga tider i natt å ätit. Han är fortfarande täppt å hostig men han verkar va sej själv igen. Puh! 


Nu är mina pojkar ute på promenad å köper frukost-frallor. Ska bli gott, var så länge sen. Hade kanske behövt sova lite till, men jag gick upp å tog lite kaffe i stället, kan va skönt att göra det utan att behöva stressa i sej det så här nån gång i bland. :)


Som sagt måste jag nog ta tag i den här förbannade oron för allt å inget, det går ju ut över båda mina grabbar. :(


I dag ska vi till familjen Ahlér på Hasslö, hoppas det är lika fint väder där som det är här. Ska köra så vi är där runt två. Då kommer man hem i vettig tid också. Ska försöka hinna fylla ett par lådor till som Martin kan frakta till huset i morron. :)


Tack för supporten! :)

Av Lisa - 18 april 2008 22:55

Är helt slut. :(

Jag orkar snart inte med mer oro. Vet inte vad jag ska göra...

SKIT! 

Av Lisa - 18 april 2008 17:09

Viggo är inte i form alls i dag heller. :(

Näsan är täppt å han gnäller. Får nästan tvinga honom att äta, för han koncenterar sej mer på att skrika än på att sutta. :(

Tycker så synd om det lilla livet, å blir så ledsen när han är ledsen...

Av Lisa - 18 april 2008 16:33

Köpte en fläskfilé på Konsum i Mörrum, men ni ska inte tro att det är med hem. Den ligger kvar i Emilie å Peters kylskåp. :)

Det får bli kyckling helt enkelt! Men det är ju också gott så. :)


Jag å Viggo har alltså varit hos Emilie i dag. Har haft jättemysigt, ätit pastasallad å snackat skit. :) Både jag å Viggo har dock andra kläder på oss än vad vi åkte dit i. Viggo kräktes på oss bägge, sen bajsade han igenom alla sina kläder. Så han har åkt hem utan byxor å med bara sina "ute-tossor" på fötterna.

Dagens läxa är alltså att alltid ha byxor å strumpor i skötväskan, inte bara en extra body. Kanske ett extra linne till mej själv också. :)


I kväll är det vanligt fredagsmys som gäller, dvs. Så ska det låta och snacks som gäller. :)

Av Lisa - 18 april 2008 10:54

Nu har jag varit på apoteket å hämtat hem riktig nässprej till mitt lilla gryn. Gillar inte precis idén att spruta in en massa starka grejer i hans lilla näsa, men vad gör man?! Har inte behövt använda den ännu, sparar den till absoluta nödlägen. Han åt precis utan några större bekymmer, nätterna är väst, för då är han trött också. :(


Var även på Ica, tänkte laga grillad fläskfilé å ljummen potatissallad i kväll, efter som Martin tycker så mycket om fläskfilé. När jag har betalt å packar ner varorna upptäcker jag min miss, tror ni inte jag har glömt fläskfilé?! Jag blir så trött, får nog bli grillad kyckling i stället...


Nu ska jag ta en dusch, sen bär det av till Mörrum, vädret vekar väldigt lovande. :) 

Av Lisa - 18 april 2008 09:28

I dag har min lilla pojk sin första namnsdag. :) Stort grattis till honom å även min pappa å lillebror. :)


Det blev ingen promenad med Anna i går, jag avbokade i förmån för mamma å pappa. De kom hit å hängde. Tack å lov, Viggo var otröstlig i två timmar, hade de inte varit här hade jag troligtvis haft ett sammanbrott när martin hade kommit från träningen. :(


Viggo är fortfarande inte i form, natten har vait en kamp. Koksaltet biter inte så han kan inte äta riktigt, inte andas riktigt. Så fort jag har ätit ska vi till apoteket, måste finnas nått starkare alternativ även till bebisar!

Detta är ingen vanlig bebis nästäpppa, han är förkyld, stackarn..


Vid lunch ska vi till Emilie i mörrum, härligt att komma ut, har suttit inne i två dar... :( 

Av Lisa - 17 april 2008 14:41

Just nu mår jag riktigt dåligt.

Tänkte försöka beskriva hur jag känner mej.

Det känns som att jag har drabbats av något dåligt, en kris utan att det egentligen har hänt något alls.


Allt är bara för mycket, rent fysiskt är det till å med lättare att ha barn än jag hade befarat, att gå upp natten å få mindre sömn hade jag ju räknat med.

Men den psykiska biten, ständig oro för att göra fel, "förstöra" honom, att han ska må dåligt osv. är bara för mycket ibland. Trots att jag vet att jag inte är en sämre mamma än nån annan känner jag mej aldrig tillräckligt bra.

Å så är det det här med kärleken, jag är egentligen inte rädd att Martin ska sluta älska mej utan snarare det motsatta, att min kärlek till honom ska försvinna... 

 Jag sover riktigt illa, knappt nått alls, kan inte slappna av. När jag väl somnar är jag spänd som en pinne å vaknar å har ont. jag mår dåligt över hur min kropp ser ut å för att jag känner mej instängd i lägenheten rent fysiskt. Mår dåligt för att jag är trött å för att jag  borde va så glad, å må bättre än nånsin.

Är rädd att jag ser flytten å huset som en mirakel-lösning på alla problem, tänk om det inte blir så fantastiskt som vi hoppas på?

Vad gör vi då? 


Av Lisa - 17 april 2008 10:50

Jag är inte hypokondrisk av mej. Framför allt inte om man jämför med den man jag lever tillsammans med.

Ni vet den den där egen-vårds-guiden man fick med posten?

Den har jag fått gömma, lika så mina skolböcker som innehåller en massa sjukdomar. Det är en hel story i sej, alla Martins diagnoser. :)

I vilket fall som helst brukar jag inte ta mina "känningar" på så stort allvar, det går väl över brukar jag tänka. men nu börjar jag känna mej lite nojjig för min rygg. Har haft ont på exakt samma ställe hur länge som helst nu. Innanför skulderbladet på högersidan, tänk om det är nått värre än bara lite hög belastning...? Hu, hu, hemska tanke....


Den glada nyheten är däremot att vi ska ut å gå med Anna i kväll, så då kan jag skjuta fram det projektet i allafall. :) Roligare att gå i hop med någon också. Visst, jag går ju med Viggo, men han tenderar till att somna så fort vi vagnen har börjat rulla, så han är inte mycket till socialt sällskap... :)


Måste ju säga att för nån som inte är sugen på att blogga är jag fortfarande ganska aktiv. :) 


Kolla gärna in till mej på lisoball.se där denna blogg ligger numera!

GILLA PÅ FACEBOOK

 

Matbloggstoppen

 

Mina pojkar.

   

Min älskade man.

       Min Martin.   

Mina älskade barn.

Leo 

 

Viggo 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards