Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Alla inlägg under juli 2008

Av Lisa - 17 juli 2008 10:59

Det roligaste i går kväll var ändå när Stina blev raggad på. :)

En (något berusad) karl använde sej av följande raggningsreplik:

Fan, hur gammal är du?! Du skulle ju vatt i min ålder!

Say what?! :)

Höll på å skratta i hjäl mej, han skulle bara veta det var hennes föräldrar som stod bakom henne. :) <3

ANNONS
Av Lisa - 17 juli 2008 10:23

Uggla är kung!

Konserten var helt underbar, jag skrålade för full hals från första till sista låten. Bäst var min favvis-låt 1:a gången, underbar!

Trodde jag skulle frysa, men det var snarare tvärtom, höll på att svettas i hjäl.

Det var väldigt jobbigt att cykla hem med, mamma å pappa är lite mer vana cyklister än mej om man säger så. :)

Stina var lite små fluddrig å insisterade på att tränga sej både i toa-kön å i kön när vi skulle köpa kaffe å munk. Den sistnämda kön gick så långsamt att Stina tröttnade å sprang å inhandlade kaffet på ett annat stället. Två koppar ā 12 kronor för en tjuga. :) Det är inte alla som lyckas med det inte!


Det hade gått bra hemma med, Viggo åt å somnade hos mej innan jag cyklade in. Inget pyl eller orolighet alls. Min duktiga pojke.

Har inte fått så himla mycket sömn i natt dock, kom hem vid halv ett, men det är inget å göra åt. Å det var som ni förstår värt det, alla gånger! :)


Angående t:s kommentar.

Jag vill också lära Viggo om livet, å jag vill att han aldrig ska behöva tvivla på min å Martins kärlek, både till honom å till varandra. Om kärleken skulle ta slut få vi fatta beslut då, men jag skulle aldrig stanna bara för att... Det jag menade var att jag till viss del förstår varför man stannar. Man stannar ju för sin egen skull å inte för barnens skull som man kallar det.

Rörande ammningen så har det inget med lathet å göra, inte från min sida i allafall. Jag har kämpat å tjabbat med flaska å ersättning i tre veckor(minst) innan vi bestämde oss för att det inte var värt det å satte vårt hopp till "vanlig mat", å vi kämpar med det, på olika sätt å olika sorter, varje dag!


I dag ska vi till Färghuset å hämta tapet till gillestugans fondvägg, en svart med silvermöster. Sen ska vi ta en snabbis på marknaden. :)


ANNONS
Av Lisa - 16 juli 2008 10:40

Martin är hos frissan å Viggo sover så jag kostar på mej att sitta här en stund.

Var tvungen att sätta på datorn å kolla om inlägget jag skrev i går kväll hade publicerats, det hade det, puh! :) 

I dag sov jag till halv nio. :) Viggo å Martin gick upp en timme tidigare å körde till Coop men jag fick som sagt  ligga kvar. :)


Det slog mer precis att jag troligtvis måste raffsa fram en handväska. :) Har ju allt jag behöver i skötväskan numera så det var ett tag sen jag använde nån annan väska. har aldrig varit ett större fan av handväskor alls faktiskt, de tederar att bli så tunga, fattar inte hur mycket jag lastar på mej. Men i kväll finns det nog inte mycket val, måste ju ha plånboken med mej, å den får inte

plats i fickan, då den är av modell större... Fick ju inte mindre än två underbara väskor i julkapp, så en av dem blir det troligtvis.


Märkligt hur ett barn kan vända upp å ner på så mycket, å hur mycket som förändras. Jag vidhåller dock att jag fortfarande är jag(eller?!) men jag tänker dela med mej av två insikter.


För det första tar jag tillbaka allt jag nånsin har sagt å tänkt om att amma enligt mej för stora barn. Kommer hamna där själv om det fortsätter.. SOm Liz skrev, vad gör man?! Svaret på den frågan är ganska enkel, man gör vad som helst för sina barn! Den känsla har jag haft sen jag såg Viggo första gången å den bara växer.


För det andra har jag alltid menat att det är bättre och separera om kärleken tar slut, heller två glada ensamma föräldrar än två bittra. Det tycker jag fortfarande men jag förstår nu varför man stannar för barnen skull, eller kanske för sin egen..? Drömde i natt att vi hade gått i från varandra å att Viggo bodde med Martin. Hemska tanke...All credit till er som inte får/kan träffa era barn så ofta som ni önskar...!


Nu kom Martin hem, han hade shoppat loss på Hemma-butiken. En ny stekpanna i mindre format i Jamie Oliver(som kostade en halv förmögenhet) å en grönsakskniv i OBH Nordica. :) Alltid trevligt! 

Han gick ut direkt för att klippa gräset. Själv ska jag lägga in lite tvätt å försöka plocka lite innan Viggo vaknar...


Ha en bra dag! 

Av Lisa - 15 juli 2008 21:44

I morse var det uppstigedags vid halv sju. :( Hade dock legat vaken en timme då, eftersom jag hade flyttat över Viggo till vår säng. Brukar göra det när han är lite orolig på morronkvisten, men nu är ju Martin hemma så det belv för trångt för mej helt enkelt. Halv åtta kom mamma å pappa, Martin å pappa skulle en vända till tippen igen. De hade en present med sej till Viggo.

 

En hoppgunga. :) Han är lite kort än, men gillade den skarpt.

Söt som tusan. :)


Mamma tog med sej Viggo på en promenad. Jag måste ha somnat till lite i allafall för tiden gick  väldigt snabb innan de var tillbaka. :)

När Martin kom hem jobbade han lite i gillestugan å sen strök jag ett gigantiskt berg med tvätt. Så nu är gadroberna fulla igen, eller i allafall Martins, jag har fortfarande inte så mycket som passar mej...


Vid tolv bar det av till Älmhult. Det är sant, Ikea-dags igen. :)

Inte mindre än tre Billys fick följa med hem, två svart-vita å en i silver till Viggos rum. Äntligen köpte vi en stol til Viggo också.

 


Hoppas att det ska underlätta hans ätande, han har hatat babysittern på sista tiden nämligen. Men när jag försökte ge honom gröt innan var det samma visa som vanligt, bara sura miner that is. :( Att han ska krångla med allt som har med mat å göra den lilla mannen. Vill så gärna se ett slut på detta eviga ammande(tre gånger i natt med :(). Men så länge han vägrar äta nått annat finns det inte mycket hopp...


I morron är det då dags för Uggla å lite "egen tid" för min del. Om jag hade fått välja just nu hade jag nästan hellre spenderat ett par ensamma timmar i sängen. Men ja. :) Troligtvis blir det mitt ända besök på festivalen i går. Skönt, för det lockar mej inte alls...


Det är tur att det är värt det i allafall, att va trött alltså. Viggos goda sidor väger ju upp tröttheten alla gånger. Han har förresten börjat med ett nytt ljud. Han låter numera som de där namnlösa ryttarna i Sagan om ringen. :) De utan ansikte som jagar dem ni vet..? :)

I fredags vände han sej från mage till rygg med, duktig pojke. :) 


Man blir lite knäpp av å blogga, ligger i sängen varje kväll å skriver inlägg i huvudet... Fast det är klart, det gjorde jag ju innan med, det var därför jag började skriva.

Fast som sagt man blir lite skadad, men vad fanken, vad gör det?


När vi kom hem från Ikea städade jag hela huset. Premiär använde min nya mopp. :) Väldigt bra får jag säga.


Med andra ord har det hunnits med en hel del i dag också.

Å i morron står det också en hel del på agendan. Martin ska klippa sej vid halv tio, sen är det nog fortsatt arbete med gillestugan för hans del. Å jag hittar säkert projekt jag med. Fast jag tänker försöka få en stunds sömn på dagen(in my dreams...?) så jag inte är helt död å gnällig på kvällen, har ju sett fram emot konserten. Kommer säkert längta hem efter boysen, men nån gång får man ju släppa taget, lite i allafall...


Nej, nu får det va slut flummat för i dag...


Btw, jag har ammat offentligt i dag. Pallade inte gå ut till bilen så Viggo fick mat i fåtölj i Ikeas restaurang... :) Kändes lite konstigt(minst sagt) men det gick smidigt. :)


Nej, gonnat nu. :) 

Av Lisa - 14 juli 2008 21:53

Datorn stängde precis av sej själv!!!

Så nu sitter jag å säkerhetskopierar alla bilder...

Så framför mej hur alla bilder på Viggo å alla framsteg i huset gå till spillo.

Hemska tanke!


Emilie-----> självklart! vad önskas? :) Ska dit denna eller nästa vecka. :)

Av Lisa - 14 juli 2008 21:08

Följande har hänt här i dag(å i går)...

Buskarna jämte altanen är borta! :)

Före...

Efter...


Sen är var det de stora trädens tur.

Före...

Efter...


Trumman i kökstaket har blivit svart, mycket snyggt. :) ---------->


Detta är inte det ända, men ni som inte redan är uttråkade skulle bli det om jag räknar upp allt. Man hinner mycket om man stiger upp halv sex uppenbarligen! :)


Viggo har sovit sen tio över åtta, det tog tio minuter att somna honom å inget skrik alls. :) Härligt! Ska väl inte skryta för mycket för då lär han säkert vakna å hålla låda... Men ja, jag känner ett hopp om att få lite mer sömn i framtiden kanske?! Eller i allafall lite mer av kvällen tillsammans med min man?! :) Det är väl inte för mycket begärt...? Får dåligt samvete bara av att skriva det, trots att Viggo mår bra av att ha en pigg mamma. :)


Vi har upplevt ett hund-trauma i kväll. När vi var ute å räfsade, kom helt plötsligt Rex rusande från grannens häck med en stor vit hund i hasorna. Han hann springa upp i plommonträdet innan ägarna lyckades kalla tillbaka hunden. Han satt högst upp toppen å skrek, den stackaren kan egentligen inte ens klättra. :( Han kom såklart inte ner själv så Martin fick klättra upp på en stege för å hämta honom. Då tappade han greppet å föll ner i stället. :( Han var verkligen livrädd. De värsta var att jakten utspelade sej en decimeter i från barnvagen där Viggo låg å sov å lika långt i från grillen med glöd i. Kunde alltså slutat värre. Personligen tycker jag faktiskt att ägaren kunde hört sej för om hur det gick med Rex, å oss andra med för den delen. Visst hundar har också instinkter, men de ska gå att dressera mer än en katt. Men icke, inte nån ursäkt här inte!

 


Nu sitter vi å tar det lite lungt framför tv:n, ska nog lägga mej i det närmaste. Fast den extrema tröttheten jag kände i eftermiddags har försvunnit, men jag har en känsla av att jag kommer sova ganska gott ändå. :)

I morron kommer mamma å pappa vid halv åtta igen. Pojkarna ska till tippen, å mamma ska eventuellt gå en promenix med Viggo, kanske kan jag sova lite då... :) Men bara kanske, hon gick en runda med honom i morse med, jag försökte följa med men blev förbjuden... La mej, men sova, nej, det lyckades jag inte med.

Vet inte varför, men jag gillar inte att "lämpa" över Viggo till nån annan för att jag ska få "lyxa" till det... Har själv valt att få barn, så jag vill inte "smita" undan...

Samma ska gäller om Martin å Viggo stiger upp innan mej, det känns inte bra.

Dumt, jag vet, men det är så jag känner...


Anyway, gonatt nu! :)

Av Lisa - 14 juli 2008 12:18

kan inte riktigt få in att det är måndag i dag, med tanke på att martin är hemma med oss. :) Har redan hunnit i princip hundra grejer i dag. Halv sex vaknade den lilla solstrålen nämligen.

Det var bara att masa sej upp, men man kan liksom inte bli annat än lycklig för han blir så glad så fort man bär ut honom ur sovrummet.

Men med andra ord så har det inte blivit mycket sömn, tror han har ätit 3 gånger under natten med, tröttsamt...

Skulle behöva sova middag, men det finns ingen möjlighet i dag.

Överlever nog ändå. :) 

Av Lisa - 13 juli 2008 21:47

Ja, nu är den äntligen här, veckan vi har väntat på.

Förvisso tror jag att alla ni andra har längtat efter Östersjöfestivalen

medans jag har räknat ner av helt andra orsaker. Nämnligen efter att få ha min Martin hemma hos oss i tre veckor, lite klent tycker jag dock att det är med tre ynka veckor. Men samtidigt funkar det bäst så för oss just nu. 

Det ska i vilket fall som helst bli underbart att va tillsammans hela familjen hela dagarna. :) Festivalen kan jag för övrigt vara utan, för mycket folk å för mycket fylla..! Men som jag har sagt inna, så ska jag ändå in till stan för att kolla(eller kanske lyssna? :)) på Uggla. :)


Har lite smått å gott inplanerat. Vi ska till Ikea, igen(gör inte mej nått, älskar Ikea :)), sen ska vi till Stugan också. Övrig tid går nog åt till renovering å annat med huset, fast om vädret tillåter ska jag nog kunna locka ut Martin nån dag till havet eller på nån annan utflykt. :)

Är lite sugen på att ta en Skånerunda; Stenshuvud å Höganäs. Men vi får se som sagt.


I dag har vi haft fullt upp. Fick egentligen sovmorron, men jag kunde som vanligt inte somna om. Så jag smsade Martin som hade lagt Viggo i vagnen å gått ut, sen cyklade jag i fatt dem. :) Utanför Ica hamnade vi mitt i ett drama. En kvinna hade blivit biten av en hund. :( Stackars hund säger jag bara, hua!


Sen har Martin å Gurri lastat en massa på släp, det blev en hel del med tanke på att garaget var överfullt med skit alla redan å att vi har röjjt loss bland buskarna i trädgården. Martin å Buffi ska till tippen i gryningen i morron å slänga.


Vi har även besökt Ljus å Miljö, där fanns en hel del jag hade kunnat köpa. Blev förälskad i en lampskärm till sovrummet, turkos med brunt mönster, kan det passa bättre? Jag vet att jag redan har köpt en, men det kan inte hjälpas. :) De hade även sånna där poppis runda-metall-blomlådor som alla har. Jag har sagt att jag inte vill ha sånna just därför, men har ångrat mej. Hade varit snyggt att ha en(eller två :)) mindre på garag-väggen å två under vardagsrummsfönstren, men ja, de är ju inte precis billga. :(

Köpte inte ett dyft, har ju fortfarande inget fungerande Visa-kort, men det kan hända att det blir fler vädor dit. :)


Viggo somnade smidigt i kväll, tog inte så lång tid å klockan nio sov han å har inte vaknat igen. :) 

Samma sak i går, hoppas att  han har fått in nån rutin nu. :)

Älskar den lilla pojken så mycket. :)


Följande dialog utspelar sej så gott som vaje kväll när vi sitter i soffan pustar:

Jag: Det ligger världens finaste pojke där inne å sover. <3

Martin: Ja, det måste va världens sötaste barn.

En stund senare:

Martin: Vi måste ju ha världens sötaste pojk?! 

Jag: Ja, han är underbar.

 Sen fortsätter det ungefär likadant fram å tillbaka ett par varv innan vi nöjer oss å konstaterar att vi älskar honom (å eventullet varandra?! :))

Nån som känner igen sej?! :)


Nu är det en runda på familjeliv å sen webbisar som gäller innan sängen kallar... :)  


Kolla gärna in till mej på lisoball.se där denna blogg ligger numera!

GILLA PÅ FACEBOOK

 

Matbloggstoppen

 

Mina pojkar.

   

Min älskade man.

       Min Martin.   

Mina älskade barn.

Leo 

 

Viggo 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv! med Blogkeen
Följ Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se