Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Alla inlägg under september 2008

Av Lisa - 6 september 2008 11:55

Kan man kalla sitt barn för hounug? Tydligen, det gör vi alla fall... :)


Rivstartade dagen med att bli väckt, av Martin(?!), inte Viggo. :) Fast klockan var väl halv åtta så det kände ganska lugnt ändå. Tog mej lite kaffe sen bar det av till Coop, brände 800 spänn på mat å grejer till i kväll. Men kräftduken var såklart för liten för bordet, å Martins bröd var slut så han får bege sej ut igen...


Jag har sovit piss i natt rent ut sagt, inte pga. Viggo det heller. Grabbarna snusade så fint(lite snarkande kanske... :)) men jag har legat å vridit mej i flera timmar. Har funderat på allt å inget å när jag väl somnade drömde jag att jag inte kunde sova...?

Om jag skulle träffa en expert skulle de säkert påstå att jag lider av sömnstörning. Sov illa innan Viggo kom in i bilden, å det kvittar hur trött jag än är, det tar en timme för mej å somna, minst...


Har pratat med Bil i dag med, hon verkade ha överlevt semestern bra. :)


Nu som först sover Viggo, han är helt ännavänd på helgerna som ni vet... Brukar ju sova vid nio annars... :)


Ska snart börja lite smått med min del av matlagningen, Kräftskagen å potatisgratäng har jag fått på min lott. :) Får nog slänga i mej en lunch-mack först, är hungrig nämligen. :)

Av Lisa - 5 september 2008 21:48

I måndags klickade jag hem Malvas lite små-fyndiga presenter.

I DAG får jag mail om att den ena inte tillverkas längre å att den andra snart ska levereras!!!! Kom de på det nu?

Kalaset är på söndag så det är lite krisigt nu!!!!

Ännu en grej jag måste fixa i morron. :) Hoppas det fixar sej! 

Av Lisa - 5 september 2008 20:58

Nu är vi hemma igen. 600 kronor fattigare å mega-mätta. :)

Har haft jättemysigt, å har inte bara pratat om Viggo. :)

Ska erkänna för en gång skull saknade jag faktiskt att inte kunna ta ett glas vin. :) Men det blir tid för det med...

Viggo hade saknat oss lite på slutet(å vi saknade förståss honom med...), vi blev nämligen lite senare än vi tänkt oss.

För såklart när vi ska göra oss till så gick det lite å *piiiip* på slutet.

När vi skulle köra hem från stan startade inte bilen!!

Fick ringa pappa som kom med startkablar, det var bara det att vi inte lyckades koppla dem på pappas bil, bara plast under huven. Så jag fick ringa till den enda vi känner som bor i stan å som man kan räkna med alla lägen, Morgan. Som gjorde en uttryckning å räddade oss. :) Tack så hemskt mycket. :) 


Men som sagt när vi väl var hemma var vår lilla pojk ganska nutt-sugen å en aningens övertrött. Nu sover han dock, den älskade lilla kotten. :)


Jag är med trött som vanligt, ska nog krypa till kojs inom det närmsta. Låång dag i morron, mycket som ska hinnas med. :)

Natti!

Av Lisa - 5 september 2008 13:59

Jepp, i kväll smäller det. Vi ska till Terassen, bara jag å Martin.

Är egentligen inte så nervös, har ju världens bästa barnvakter.

Viggo kommer troligtvis inte ens märka att vi är borta. :) 

Ska boka bord vid halv sex-sex, mest för att vi kommer va super-hungriga, så vi kommer ju inte komma hem så värst sent. :) 

Det blir nog bra, är ju inte rädd för att lämna honom, vet inte vad det är som skrämmer mej egentligen... Det är väl mest det, att jag känner; mitt barn-mitt ansvar, jämt...! Dumt ja, jag vet, men det är så...

Ja, ja nu ska det ske i allafall...

I söndags när Martin å Viggo hade varit i väg var han(jag bägge kanske...? :)) jätteglad å se mej, det händer ju inte så ofta eftersom han ser mitt tryne mest hela dagarna, kan ju va kul att han saknar mej lite som omväxling. :)


Vi har varit å simmat. :) Underbart skönt för oss bägge å komma ut lite bland folk. Viggo hade jättekul i vattnet, tack å lov, om han hade varit gnällig hade jag fått sjukt dåligt samvete för att jag har asat ut honom för tidigt...


Så ligger det till nu ja... Ska vika lite tvätt... Hej...

Av Lisa - 4 september 2008 20:02

Jag är helt i chock, la Viggo i hans säng kvart över sju, tjugo i sova han... Inte ett skrik å ingen napp i munnen...?!

Satt bara jämte på en stol, men ingen sång eller nått krävdes...

Min duktiga pojke.... <3 


Rubriken syftar förståss på att ingen som inte har barn å helt plötsligt(efter en herrans massa månaders väntande) har sin bebis hos sej vet hur man på bästa sätt ska göra med det lilla livet man har fått...

Okej, man kanske vet, men man kan ingenting, framför allt känner man ju inte barnet i fråga...

Inte konstigt att man i bland känner att man behandlar det lilla livet som en försökskanin i stället för ett barn...

Så mycket man ska prova å göra annorlunda osv..


Martin å jag har olika tankar om när(å om) man får sitt andra barn. Han tror att det första känns mer speciellt å att det är roligare första gången. Jag är av motsatt åsikt. För mej tror jag att det med barn nummer två skulle kännas mycket bättr, man slipper göra misstaget att vara osäker på sin kapacietet, för (förhoppningsvis) har man ju tillslut lyckats någorlunda med sitt första barn... Hänger ni med...?


Angående det här med fler barn så trode jag faktiskt att jag skulle va nöjd med ett. :) Men nej, jag vill gärna ha fler, nån gång, om jag kan...

Mycket för att kunna njuta av den första omvälvnade tiden, Viggos första månader mådde jag ju mest ganska mycket skit... Men också för att Viggo ska få bli storebror å för att det är förbannat kul å helt underbart å ha barn. :)

Jag är så lycklig för att jag bara har ett barn, då vet jag säkert(om det går vill säga) att jag har ork å plats för fler... Om ni fattar vad jag menar..?


Nog flummat om den saken. Nu fokuserar jag på Viggo, det räcker. :)


Jag har ju glömt att berätta att Viggo har ätit fisk denna veckan. Han älskar det! :) Så underbart å se det där lilla gapet... :)


Jag har mailat de på babysimmet igen, för vi är piggare bägge två, å jag har ångrat mej å vill dit... Får se hur det blir med det hela... Hoppas jag får svar i morron förmiddag..




I dag har jag varit grymt uttråkad. Har varit hemma hela veckan. Blir riktigt tröttsamt i längden att inte ha nån å prata med. Visst, Martin på kvällarna, men han har mest håltt till i Viggos rum å donat...

Lite därför jag vill bada i morron med, nån vuxen å prata med!!!

Viggo är såklart underbar att vara med, men hans konversationsförmåga är inte så utvecklad... :)

Typiskt att Stina har varit i väg just denna veckan...


Nu ska jag pyla lite. Nu har jag förvisso betydligt mer vänner än jag har haft nån gång nästan. Men ingen såndär riktig bundis, som man ringer å umgås med familjevis heller... Kunde varit kul... :S


Martin tränar, men han skulle va hemma till Heroes...

Jag ska ta mej nått å äta, hade bara korv hemma, ingen höjdare så jag åt bara två mini... Hungrig alltså...


Over and out... :P

Av Lisa - 4 september 2008 12:46

Börjar med det tradiga dock, det blir inget sim för oss i morron. Ska maila återbud nu... Vi för dassiga, bägge två...

Får se hur det blir med Terassen, alla bara tjatar om at det är såååå viktigt å nödvändigt, å det kanske det är med. Kanske inte för min egen del, men för vår del, alltså min å Martins... Inte så kul att va ute bland folk i mitt tillstånd, å om smaken försvinner ställer vi definitvit in, lägger inte femhudra på en middag om jag inte kan känna hur god den är. :)


Natten har varit bättre än vanligt, bara tre matningar, eller kanske bara två...?

I vilket fall som helst har mitt lilla gryn somnat om utan att vilja leka... :) Skönt!


Å som rubriken syftar på kan man verkligen skratta i hjäl sej i bland.

Till exempel när Viggo tappar sin napp å ska sätta in den i munnen igen. Han kan det inte! :) Han plockar upp den som ingenting(och ser den på hundra mil avstånd :)) men han lyckas bara inte att sätta den rätt i munnen. Så han suttar på alla andra håll i stället. :) Så grymt gullig. :)


Det hände en anna kul grej sist vi var hos M å P. Mamma kom med en bok där det var en massa kuliga bilder som gömde sej under luckor.

Innan hon började läsa för Viggo varnade jag henne å sa akta så han inte får tag på en lucka. Fick till svar att den här boken hade hängt med länge å tålde det mesta. Tror inte de hann längre än till sidan två, sen fick Viggo tag på en lucka så slet av den. :) Å så var det med det liksom. :) Ha, ha! Jag skrattade länge kan jag lova...



Vi har cyklat en liten runda i dag, tycker verkligen det är skitroligt. Viggo med, men jag vill inte ta för långa rundor, är tydligen jobbigt för hans lilla rygg. Måste investera in en mössa utan knopp på, å varma strumpor till Viggo, så han inte fryser när det blir kallare ute...


På lördag är det dags för Familjen Arvidssons årliga kräftskiva. :) Den enda skillnaden är att i år äger den rum här hos oss. :) Hoppas på lite varmare vindar så vi åtminstone kan sitta ute till å börja med, men jag är inte så optimisktisk där tyvärr... SKa köpa hattar å donigar i allafall, inget mesande här inte All in är det som gäller. Martin har lagt Svenska nubbar på kyling med. :) 


Hoppas vi ska va friska till söndag jag å Viggo, så vi kan gå på kalas... 


Hej på en stund... :)

:)

Av Lisa - 3 september 2008 21:18

Ja jösses vilken tur att vi inte missade att det var Heroes. Älskar det ju. :)


Johanna: Viggo verkar verkligen ha kommit i nån sömnsvacka, han sover ett par timmar, vaknar å vill inte ligga kvar i sin säng. Han är aldrig gnällig eller så, utan glad å vill hellre va vaken. Med att han inte somnar "själv" menar jag att man inte bara kan lägga honom i hans säng å gå, utan behlver hålla honom i handen eller så... I bland när han är riktigtur form å orolig får han sova på mej... 

Det roliga är att man glömmer det direkt på morronen, att man har varit sur å kämpat. :) Å varje kväll är hoppet uppe om en förändring... :)


Jag tycker själv jag är tråkig när jag bara tjatar om samma ska varje dag.

Jag låter verkligen som världens gnälligaste i bland. 

Om jag själv skulle va läsare hade jag antagligen ryckt på axlarna; vad trodde hon?! liksom...

Men det handlar inte om det, jag hade inte räknat med att det skulle va glidigt å ha barn, inte önska det heller... Men ja, just nu är det lite to mutch, med förkylning å allt...

Å det är sant att det är värt det, sova kan man göra en annan gång. :)

Av Lisa - 3 september 2008 21:02

Upprtäckte av en slump att det är heroes nu!!!

Herregud, hur kunde vi missa det?! 

Jippi! :D


Kolla gärna in till mej på lisoball.se där denna blogg ligger numera!

GILLA PÅ FACEBOOK

 

Matbloggstoppen

 

Mina pojkar.

   

Min älskade man.

       Min Martin.   

Mina älskade barn.

Leo 

 

Viggo 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards