Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Direktlänk till inlägg 16 november 2009

Funderar vidare...

Av Lisa - 16 november 2009 11:03

Tänkte på det här med föräldrars kritik mot varandra igen å tänkte dela med mej av lite tankar.


Något som ständigt kritiseras, i frågasätts å förklastas är att vi låter Viggo sova i vår säng...

Allt från kommentarer å pikar som Det skulle jag aldrig tillåta/stå ut med å alla ständiga reportage i föräldra tidningar som syftar till "lära barnen att sova själva" har fått mej att ständigt tvivla på om vi gör rätt som låter vår son ligga hos oss.

Mest för min egen skull å för er som kan tänkas vara intresserade tänkte jag skriva ner mina tankar kring varför detta sovsätt fungerar i vår familj.


För det första så stod vi emot i hela nio månader. Å vi var på gränsen till sammanbrott, hela högen.

Men kring den tiden upptäckte vi att om Viggo fick sova hos oss fick vi allafall tre-fyra timmars sömn i streck till skillnad från en-två timmar som vi haft tidigare.

Beslutet var enkelt.

Efter ni månader av sömlösa nätter var det rena drömmen att slippa stiga upp å frysa stup i kvarten å som sagt fyra timmar i rad tackar man inte nej till.

Det är kanske lätt att dömma å tycka att det var ett slapphändigt beslut, men har man inte haft ett barn som sover illa kan man inte veta hur det är.

Fortfarande funkar det för oss att vara tre personer som SOVER i samma säng än tre personer som ständigt är trötta pga. sömnlösa nätter.

Självklart tycker jag inte att det är idealiskt att ha det såhär i längden. Vid vissa tillfällen hade det såklart varit att föredra att ha sängen för oss själva å vissa nätter stör det min sömn en hel del men om man råkar nämna det tillsammans med andra får man kritik för det med, för vi får ju skylla oss själva som har vant honom...




Anyway, detta funkar för oss å det är inget vi själva ser som något större problem.

Vi har heller inga planer på att ändra på det just nu, vi har fortfaranade sömn att ta igen innan vi påbörjar någon slags avvänjningsmetod.

Vi fortsätter att somna Viggo i sin egen säng å han fortsätter gå in till oss när han vaknar. :)

Å btw så sov jag själv hos mamma å pappa tills jag var runt fyra, å jag blev ju ganska normal ändå. :P




 
 
Ingen bild

Emma S

16 november 2009 12:33

Vi lägger alltid Hedda i sin egen säng om kvällarna men sen när hon vaknar tar vi över henne till oss. Det funkar för oss och hade vi inte gjort det hade vi inte fått någon sömn alls. Jag tycker det är löjligt att kritisera andra om hur de gör med sina barn. Var och en gör ju som dom vill och det som passar bäst för dom och deras barn, alla vill ju sina barn väl! Bry dig inte om vad andra säger, det finns inget rätt och fel. Ni känner ert barn bäst. Förresten verkar du vara en helt underbar mamma =) kram

 
ida

ida

16 november 2009 13:26

åhhhh vad jag känner igen mig i ditt inlägg Lisa!! Vi har med fått höra sååå mycket, alla tips och all kritik. Det gjorde oss till sämre föräldrar än bättre. Wictors sömn har varit jobbig sen han föddes. Den första veckan sov jag max 3-4 timmar. Var knäckt. Sen höll det på så. Han sov hela nätter först precis innan Maja föddes. VI har hållt på i 3 timmar varje kväll för att han ska sova i egen säng!!! För ett par månader sen sa vi: Nu skiter vi i detta. Vi fick INTE mer sömn eller egentid på kvällarna. I stället bråkade vi, var irriterade, och trötta på varandra.
Numera somnar Wictor i soffan med oss(tidigare än vi någonsin har kunnat tro) vi bär upp honom i vår säng och sen sover han nonstopp hela natten!
Jag tror att han kommer vilja sova i egen säng tids nog. Och i stället har vi börjat tänka att vi är glada så länge våra barn vill vara nära oss för det kommer komma tider då de inte vill vara med mamma o pappa. Tror inte heller man vänjer sina barn vid att sova brevid sig. Tror de har olika behov. Maja sover bäst i egen säng och väljer det själv. Hon är inte heller i behov att samma närhet som Wictor. Där jobbar vi mer på att hon ska kunna slappna av och gosa i vår famn längre stunder.(vi vill ju :-) )
Ta vara på tiden med Viggo sovandes i er säng!!!
KRAM

http://www.wictormaja.blogg.se

 
Frida

Frida

16 november 2009 14:25

Oliver har sovit i sin egen säng sen första dagen vi kom hem, men bara för att han har gjort det så tycker jag definitivt inte att det ni gör är fel. Alla är vi olika, allt funkar olika för alla. Tycker att ni ska fortsätta ha Viggo i er säng om det är det som funkar för er :) För det är trots allt bara ni som vet :)

http://www.lyckligaflicka.blogg.se

 
Ingen bild

Emelie

16 november 2009 20:16

Hej Lisa!
Det är familjen som ska fungerar, o som du vet sov Felicia i vår säng vääldigt länge, hon kommer fortfarande in till oss (är ju 4,5 år)ibland men va f*n Just nu har vi familjesäng, den blir vår till slut. Saga som har sovit i sin egna säng sen hon föddes, wow! Men nu gillar hon inte den längre utan vill mysa med mamma nätterna igenom :) Vet en kompis till Felicia som är lika gammal som henne som precis har börjat sova i egen säng i eget rum. Ta inte åt dig! Ni är o vet bäst för er son!!

 
Ingen bild

ina

17 november 2009 07:34

Fast om jag säger att "det hade jag aldrig stått ut med"..betyder det inte att jag tycker illa om dig för att du gör det!?
Vissa menar nog just så men jag säger så ibland utan att alls tycka så.
Som i detta ex som du ger..jag hade aldrig stått ut med det!
Vi kämpade som attan för att inte ha det så.
Vi kände när vi blev föräldrar att så mycket av vår tid som par försvann.(naturligt)men då ville vi ha sängen för oss själva;)
Våran plats liksom.För det mesta iaf:D
Men bara för det så dömer jag ingen annan för det.
Men det finns många som håller på så.
Och det enda man kan trösta sig med är att dom inte mår så bra själva.
Folk som mår dåligt tycker om att trycka ner andra så att dom sen ska må bättre själva..det är ju verkligen så.
Så försök att inte bry dig.
Man gör det som passar ens egna familj bäst.
Det viktiga är ju att ni mår bra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 5 april 2016 19:39


Plötsligt händer det! Lisoballs blogg har bytt portal.   Nya bloggen hittar ni   HÄR     Välkomna! :D     ...

Av Lisa - 5 april 2016 19:18

4402627159

Av Lisa - 5 april 2016 19:01


Nu har jag hittat min vårjacka.       Skitsnygg å passa till mina skor! :D ( å alla mina andra kläder å blir alltså billigare i längden. :P)   adlink ...

Av Lisa - 5 april 2016 16:28


Hur skönt är det inte i dag då? :D Jag har bockat av lite måsten på min lista i dag. Hade cellprov bokat sen innan(jippi eller hur? :P) å tog i samma veva äntligen tag i ett få mina äckliga utslag tittade på av en läkare. Nu tittade han väl upp fr...

Av Lisa - 5 april 2016 15:54


Lisoballs blogg finns numera som egen sida på Facebook. Gilla gärna.   I I I v     Tanken är att alla nya inlägg ska publiceras där så att ni som frivilligt vill följa bloggen kan göra det medan övriga fb-vänner ska slippa bombas m...


Kolla gärna in till mej på lisoball.se där denna blogg ligger numera!

GILLA PÅ FACEBOOK

 

Matbloggstoppen

 

Mina pojkar.

   

Min älskade man.

       Min Martin.   

Mina älskade barn.

Leo 

 

Viggo 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards