Direktlänk till inlägg 4 april 2011
Så, kvällens middag blev frikadeller i tomatsås med pasta respektive strimlade zucchini/morötter. :D
Anledningen till att det blev just frikadeller var att jag ville göra nått Leo-vänligt att ge honom i morron. :)
Frikadellerna i sej innehåller därför inget salt, men för å göra dem lite mer vuxenvänliga blev det även en god tomatsås.
Oavsett hur ni vill servera er, till vuxna, barn eller bebisar, så här gjorde jag dem... :D
Frikadeller.
500 gram köttfärs
1 liten riven lök
1½ msk ströbröd
1 dl matlagningsgrädde
vitpeppar
Blanda allt utom färsen å låt svälla nån minut innan färsen med tillsätts.
Blanda till en slät smet, forma bollar å koka dessa i köttbuljong i ca tio minuter.
Tomatsås.
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
1 burk krossade tomater
1 dl vin
2 msk chilisås
2 dl vatten
kryddor(salt å peppar å sen vad man är sugen på. :))
Riv löken å låt denna å vitlök(skivad eller pressad.) svettas lite i varm olivolja i en gryta.
Tillsätt övriga ingredienser å låt såsen puttra i tio minuter eller mer. :D
Lägg i de färdigkokta frikadellerna i tomatsåsen å servera till valfritt tillbehör. :)
På ett halv kilo köttfärs blir det fler frikadeller än vad i allafall två personer.
Lägg inte alla i såsen utan frys dem å gör såsen när de ska ätas. :D
Eller servera dem till barn å bebisar eller i nån annan sås eller soppa. :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|