Direktlänk till inlägg 21 maj 2011
Har ni mycket rabarber i trädgården å har tröttnat på paj eller lever i hop med någon som inte alls delar kärleken till dessa sörsura stjälkar så är det en ypperlig idé att göra saft av dem. :D
Har man aldrig kokat egen saft innan är dessutom just saft av rabarber så simpelt så det inte är klokt, inga bär som ska rensas å inget som ska stå å dra i flera dygn.
Så vad väntar ni på?
Mer än receptet då förståss. :)
Rabarber-saft.
3-4 flaskor
2 kilo rabarber
3 liter vatten
1 liter strösocker
4 tsk citronsyra
saft från 3 citroner
Dela rabarberstjälkarna i bitar å koka upp dem tillsammans med vattnet.
Låt koka i 15 minuter. Rör inte, då blir saften grumlig
Sila av saften, släng stjälkarna å koka upp saften tillsammans med socker, citronsyra å citronskal.
Låt svalna å häll upp i desinficerade flaskor.
Späd 1+4 å njut! :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|