Direktlänk till inlägg 7 juli 2011
Det absolut godaste bakpulver-brödet jag vet är Leilas turbosnabba filmjölkslimpa som finns i boken A pice of cake!
Det är så galet gott när smöret smälter på det varma brödet å det bästa är förståss att det inte behöver jäsa :D
Turbosnabb filmjölkslimpa
4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
(1 dl torkade fikon)
(1 dl russin)
(jag hade tranbär å gula russin i sist, men jag har lite svårt för frukt i börd å brukar för det mesta utesluta det helt. Även nötterna kan man variera å jag brukar ha dinkelflingor i stället för havregryn, bara fantasin sätter gränser som det heter. :D)
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap.
3. Hacka nötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform å fyll formen med smet.
5. Strö över lite havregryn(eller dinkelflingor) å grädda i ca: 45 minuter.
Om man är för hungrig för å vänta i 45 minuter å om man hellre vill ha ljust bröd är dessa sconesen de godaste jag har bakat. :)
Strö gärna lite råsocker på toppen innan de går in i ugnen. :D
Mmmmm. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|