Direktlänk till inlägg 29 augusti 2011
Jag köpte ju ett våffeljärn för mina födelsedagspengar jag fick av Håkan.
Det visade sej va ett lyckodrag då just våfflor snabbt blev en klar favorit hos bägge barnen.
Sist vi gräddade våfflor åt Viggo fem stycken å Leo knaprade i sej två. :)
Det är inte bara gott å lite lyxligt med våfflor(även om ingen av mina barn frågar efter nått tillbehör så som grädde, sylt eller glass) utan det är även svin-enkelt å göra.
För nej, man behöver inte köra till affären å köpa våffelmix när suget kickar in, utan det är precis lika lätt å göra smeten själv!
Det här receptet är Leilas å kommer från fin-fina boken One more slice.
Våfflor.
10-12 stcken.
5 dl vetemjöl
1½ tsk salt
2 tsk bakpulver
8 dl mjölk
75 gram smör
4 ekologiska ägg
Smält smör till gräddning
1. Blanda vetemjöl, salt å bakpulver å hälften av mjölken till en slät smet.
2. Smält smöret, häll i resterande mjölk å vispa ner det i smeten. Tillsätt äggen.
3. Låt smeten svälla i 20-30 minuter.
4. Värm våffeljärnet, pensla med smält smör å grädda våfflorna gyllene.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|