Direktlänk till inlägg 18 oktober 2011
Just pannkakor har tillsammans med vetedegar(å brownies å cookies) varit något som jag ytterst sällan lyckats med under min tid som förste matlagare i familjen.
Mina försök har slutat i rena misslyckanden, i form av bleka å oätliga degklumpar så jag hade helt överlåtit allt vad pannkaks-stekande heter till min man.
Han i sin tur har rådfrågat sin mamma efter hennes recept som han varit så nöjd med.
Så nöjd att till å med jag vågade testa mej på en omgång.
Å efter att ha testat det i stället för det som finns i Bonniers stora kokbok, som jag tidigare använt mej av kan jag skryta med att jag lyckats göra pannkakor! :)
Såklart ska ni få just detta bästa pannkakasrecept:
Farmor's pannkakor.
3 dl mjöl
6 dl mjölk
3 ägg
½ tsk salt
2 msk smält smör
Blanda mjölet med hälften av mjölken till en klumpfri smet.
Blanda i resten av mjölken å ett ägg i taget.
Låt smeten svälla i 20-30 minuter å smält smöret i första laggen å blanda i även detta i smeten.
Stek sen ett gäng perfekta, hela pannkakor! :D
(å till er som har Bonniers kobok vill jag säga: ja ½ dl mjöl gör STOR skillnad! :D)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|