Direktlänk till inlägg 22 december 2011
Sådär.
Nu har jag varit hos min fina pappa(å mamma å Gustav som jul-bor hos dem) inget mindre än fyra olika sorters sill har vi fixat i hop.
Citronsill, "vanlig" sill med förkokt lag å så senapssill å sherrysill där inga förberedelser krävdes.
De två sistnämda fick jag med mej hem till Martin(för själv gillar jag det tyvärr inte.. :P) å de ska ni även få recepten på. :D
Pappa stod för slitgörat, det vill säga hacka det som skulle hackas, medan jag fick gör det roliga, det vill säga blanda det som skulle blandas. :)
Gustav han syntes till för å halsa min glöggmugg å mamma kollade på Julotta på Liseberg medan lilla pappa å jag hängde i köket. :D
Senaps-sill:
820 gram inläggnings-sill
1 dl "vanlig" senap
1 dl skånsk senap
1½ dl brunt farinsocker
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl olja
1 dl hackad dill
1 dl hackad purjolök
salt+peppar
1. Låt sillen rinna av å skär den i ca 2 cm tjocka bitar.
2. Blanda socker, vinäger å senap.
3. Tillsätt oljan droppvis.
4. Blanda i dill å purjolök
5. Smaka av med salt å peppar(vi tog bara lite vitpeppar)
6. Vänd ner sillen.
Klart!
Sherry-sill.
2 burkar matjesfiléer
1 gul lök
½ dl dill
Lag:
2 msk ättika
2 msk rapsolja
½ dl socker
2 dl tomatjuice
½ dl sherry
Blanda i hop.
Varva sill, lök å dill en burk å häll över lagen.
Klart!
Nu ska jag invänta Martin som ska se klart Karate Kid för att sen lägga oss i sängen å kolla på Love actually.
Är det jul så är det. :) Å just Love actually kan framkalla jullängtan mitt i sommaren.
Så om man inte får julkänslor av den filmen, ja då får man det bara inte. :P
I morron ska vi handla å fixa det sista innan jag går på mitt jobbpass.
Jag känner faktiskt inte en uns av stress utan tycker mest det ska bli mysigt. :)
Det ska bli så härligt å ha Martin hemma en vecka nu även fast jag såklart med helst hade varit ledig jag med.
Kram å gonatt!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|