Direktlänk till inlägg 9 januari 2012
Inte världens bästa bild, utan den är tagen nånstans mitt i middagen med mobilen. :D
Vi hade som ni vet tema på vår nyårsmiddag.
Buffén som dukades upp var inspirerad av medelhavet, eller ja länderna där i kring då kanske. :D
Mina bidrag till detta buffébord är de två rätter som syns längst fram i bild, Gazpacho å marinerad kall kyckling filé.
Jag bakade även foaccia med fyra olika fyllningar; rödlök+parmesan, fetaost, oliver å riven ost.
Till gazpatchon använde jag mej av Per Morberg's recpet. God blev den, men mer som en salsa än som en soppa.
Det var inte mitt sista försök det är ett som är säkert, men nästa gång ska jag använda ren tomatjuice som bas i det hela. :D
Sist men inte minst spånade jag fram en enkel kycklingrätt med vad vi i Sverige åtminstone anser vara typiska medelhavs-smaker. :D
Lisa's Medelhavskyckling. (mått å mängder anpassas efter antal matgäster. :))
Bryn kycklingfiléer runt om å låt dem bli genomstekta i ugnen(173 grader i ca 25 minuter).
Låt kallna.
Gör en marinad på olivolja, hackad rödlök å hackad persilja, hackade soltorkade tomater å kapris.
Skiva kycklingfilén å lägg i en form. Skiva mozarella å lägg ovanpå kycklingen, häll över marinaden å toppa med hela oliver.
Klart. :D
Gillar alla i sällskapet oliver kan de med fördel hackas ner i marinaden. :)
Gustav å Elin hade gjort bland annat gjort crêpes, å jag erkänner att jag var lite tveksam till dessa.
Jag erkänner även att jag hade j*vligt fel.
Om ni inte vet vad ni ska ha till middag anytime soon, gör de här! :)
Crepes, souvlaki(Daniels bidrag) å halstrade pilgrimsmusslor (som Martina gjort). :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|