Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Direktlänk till inlägg 1 juli 2012

Baguetter med kycklingröra.

Av Lisa - 1 juli 2012 21:18


 

 

Att baka baguetter är lite trixigt å tar sin lilla tid, men det är himla roligt också å lite av en utmaning. :)

Jag använder mej av Leilas recpet på brödet, å receptet på röran, det är mitt eget. :)

Vill man inte baka, går det förståss utmärkt med köpebröd också. :)

 

 


Baguetter

4 stycken

 

 

Deg 1 (Poolish/Starter)

5 g färsk jäst

3 dl kallt vatten

5 dl vetemjöl special


Deg 2

15 g färsk jäst

3 dl kallt vatten

1 sats deg 1 (poolish)

1 msk salt

1 msk strösocker

7–8 dl vetemjöl special

Matolja till plåtarna

Flingsalt


Deg 1 (Poolish/Starter)

Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet.

Tillsätt vetemjöl och rör tills den lösa degen är slät.

Täck bunken med plastfilm och jäs i minst 4 timmar i rums-temperatur eller i kyl över natten.


Deg 2

Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör om.

Tillsätt deg 1, salt, strösocker och sist vetemjöl tills degen går ihop.

Arbeta degen i maskin på låg hastighet i cirka 15 minuter.

Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 1 1/2 timme.

Sätt ugnen på 240 grader.

Stjälp över degen på välmjölat bakbord, dela den i fyra delar och tryck försiktigt ut varje del med fingrarna till en rektangel.

Vik in långsidan på varje rektangel, rulla ihop och spetsa till ändarna.

Vrid baguetterna ett varv och lägg dem på en välsmord baguetteplåt (eller på en vanlig plåt, rulla då i hop handukar under bakplåstpappret för å stötta upp brödet)


Låt dem jäsa under bakduk i cirka 1 timme.

Pensla baguetterna med vatten och strö över flingsalt.

Gör några snitt med en vass kniv diagonalt över varje baguette och ställ genast in plåten i mitten av ugnen.

Sänk temperaturen till 200 grader när bröden fått lite färg.

Grädda tills baguetten sammanlagt stått inne i cirka 30 minuter, låt svalna på galler utan bakduk.


 

Kycklingröra med sweetchili.

Ugnsstek två hela kycklingfilér i 175 grader i ca 30 minuter.

Låt dem svalna.

Blanda 5 dl creme fraiche, 2 dl sweetchilisås, 2 msk chilisås(typ heinz) en liten skrivad purjölök å salt å peppar.

Rör ner kycklingen skuren i kuber.

 

 

Värm på baguetterna en liten stund i ugnen.

Dela dem på mitten, lägg ett salladsblad i botten å röra ovanpå å lägg sist på locket.

 

 

 

 

 

 
 
Frida

Frida

2 juli 2012 06:46

Låter mycket gott! Får jag nog testa nån dag på semestern!

http://fridala.blogspot.com

Lisa

2 juli 2012 09:37

Prefekt strandmat. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 5 april 2016 19:39


Plötsligt händer det! Lisoballs blogg har bytt portal.   Nya bloggen hittar ni   HÄR     Välkomna! :D     ...

Av Lisa - 5 april 2016 19:18

4402627159

Av Lisa - 5 april 2016 19:01


Nu har jag hittat min vårjacka.       Skitsnygg å passa till mina skor! :D ( å alla mina andra kläder å blir alltså billigare i längden. :P)   adlink ...

Av Lisa - 5 april 2016 16:28


Hur skönt är det inte i dag då? :D Jag har bockat av lite måsten på min lista i dag. Hade cellprov bokat sen innan(jippi eller hur? :P) å tog i samma veva äntligen tag i ett få mina äckliga utslag tittade på av en läkare. Nu tittade han väl upp fr...

Av Lisa - 5 april 2016 15:54


Lisoballs blogg finns numera som egen sida på Facebook. Gilla gärna.   I I I v     Tanken är att alla nya inlägg ska publiceras där så att ni som frivilligt vill följa bloggen kan göra det medan övriga fb-vänner ska slippa bombas m...


Kolla gärna in till mej på lisoball.se där denna blogg ligger numera!

GILLA PÅ FACEBOOK

 

Matbloggstoppen

 

Mina pojkar.

   

Min älskade man.

       Min Martin.   

Mina älskade barn.

Leo 

 

Viggo 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards