Direktlänk till inlägg 11 juli 2012
Grundreceptet å inspirationen till kvällens middag hittade jag hos bästa Remsan (förståss!).
Smördegspizza.
Smördeg(jag tog tre frysta ark som jag tinade å kavlade i hop)
1 dl creme fraiche
1 äggula
Skär en ram ca 1 cm in på smördegen med en vass kniv.
Blanda creme fraiche med en äggula.
Bred blandningen innanför ramen på smördegen.
Lägg på den fyllning som önskas å grädda i ca 1 minuter i 15 minuter.
Jag använde mej av smulad fetaost, smulad chevre, klyftade konserverade kronärtskocksbottnar, små kvisttomater å oliver.
Å sen när pizzan var klar i ugnen toppade jag med lufttorkad skinka å basilikasås.(creme fraiche, basilika, vitlök å salt+peppar mixad till flytande konsistens)
Om jag ska va helt ärlig så var det verkligen skitgott!
Allt från de varma tomaterna(tänk, jag åt inte tomater fram tills för ett par år sen!?) till den salta skinkan med såsen å ostarna, å smördeg, så gott!
Testa detta, minimalt jobb, maximal njutning. :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|