Direktlänk till inlägg 14 augusti 2012
Så länge regnet inte öser ner eller minusgraderna kommit så fortsätter vi med grillandet ett tag till.
Om ni gör det samma kommer här två tips på tillbehören som blivit sommarens favoriter.
Först ut en potatissallad som Mårtenssons inspirerat mej till, de i sin tur har fått inspirationen från ingen mindre än min favorit Ernst. :D
Man kan använda lite vad man gillar, men huvudingredienserna är potatis, parmesan å en vinägrett med honung å färska örter. :D.
I salladen på bilden har jag använt:
Kokt nypotatis.
Knipplök.
Rostad sötpotatis
Vinägretten görs på olivolja, honung, färska hackade örter efter smak, lite vinäger, salt å peppar å italiensk salladskrydda.
Potatisen kokas hel å tärnas ner varm å läggs på ett fat, osten river man över den varma potatisen så den smälter å sen toppas det hela med lök å vinägretten.
Avnjut medan potatisen fortfarande är ljummen.
Sallad nummer två innehåller så lite som fyra huvudingredienser.
Tärna melon(den sort ni gillar!), ruccola, rödlök å salladsost(eller feta om ni gillar det!).
Olivolja å creme del balsamico ringlas över.
Extra smarrigt blir det med basilikasås till(creme fraiche, 1 vitlöksklyfta, salt, peppar å massor av basilika mixas med stavmixer till rinnande konsistens!).
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|