Om nån lyckats missa det så gick ju min man å fick en glutenintolerans-diagnos lagom till semestern.
Vi håller fortfarande på å anpassar oss till det nya å det ska erkännas att jag kört fast lite på potatis dag ut å dag in till middagen.
Nu är ju tårtan på bilden som synes ingen middag, men det kvalade ganska fort in som sommarens favorit.
Tårtan är så pass simpel att den inte ens behöver ett recept utan består kort å gott av färdiga marängbottnar, vispad grädde å färska bär som varvas.
Enkelt å glutenfritt men för den sakens skull inte mindre god! :D
Men potatis alltså.
Jag börjar lacka ur.
Ris funkar ju också, men jag är inte så van vid å servera det å vet liksom inte vad vi ska ha till.
Måste komma ur tristessen.
Å ska genast googla lite LCHF-recept, de har nämligen visat sej va en guldgruva när det kommer till glutenfritt. :)
lizette
13 september 2012 17:55
potatis dag ut och dag in låter himla tråkit, men dom går att göra på massa olika vis. ugnsstekta, bakad, pressad, dushess, gratäng, stekt, friterad, ja du ser endast fatasin sätter gränserna. sedan jag började min matutbildning för några veckor sedan har jag börjat steka min potatis och det är ju fantastikt gott med champinjon eller kantarellsås. imorgon kväll blir det bakad potatis med kräftröra.
Lisa
13 september 2012 21:43
Du har så rätt så. :D
emilia
13 september 2012 21:18
ser helt gudomligt god ut=) recept tack=)
Lisa
13 september 2012 21:37
Färdigköpta marängbottnar å vispad grädde å bär! :)
Sara
16 september 2012 11:19
hej
jag har med gluten och även mjölk(ej laktos), fisk och skaldjur samt stockholmsvegetarian (dvs äta kyckling ibland)
jag är inne kikar på denna sida ibland.
sen finns det ju både bovete, quinoa och linser, zucchini och pumpa går ju svarva/hyvla och använda som ersättning för pasta.
på denna sida går hitta massa. http://www.allergimat.com/searchlista.asp?searchword=Glutenfritt&repeat=no
Ett bröd jag gjort som är väldigt gott är
finriva 1 kg morötter
blanda med mjöl som du gör genom att mixa
2 dl pumpakärnor
2 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 linfrö
blanda "mjölet" med morötterna
knäck 4 ägg i en skål vispa ihop och blanda med morötterna och fröna.
gör 8-10 bullar, strö över sesamfrön, lägg på plåt med bakplåtspapper in i ugnen i ca en timme på 175 grader.
jättegoda och lätta göra. väldigt mättande med.
/sara
http://www.combindinglove.bloggplatsen.se
Lisa
16 september 2012 12:19
Tack så mycket för tipsen! :)