Direktlänk till inlägg 19 november 2012
Receptet på själva kakorna i sitt original är Leilas å kommer från boken Call me cupcake.
Jag har bara bytt ut mängden vetemjöl mot en glutenfri mjölmix å det har gått utmärkt.
Smeten blir dock lösare å får hällas i formarna i stället för att skedas upp.
Saffrans muffins.
3 stycken ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl vispgrädde
1 kuvert saffran
2 tsk bakpulver
3½ dl mjölmix(eller vetemjöl)
1 nypa salt
Vispa ägg å socker vitt å pösigt.
Smält smöret tillsammans med saffranen(jag testade aromen på flaska i dag, funkade utmärkt.), låt koka upp å rör ner grädden.
Rör i hop mjöl, salt å bakpulver.
Skikta ner mjölblandningen i äggsmeten.
Rör i hop smeten å häll den i muffinsformar.
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna.
Chokladfrosting.
Rör i hop 100 gram philadelphia marabou med 60 gram mjukt smör.
Blanda ner 1 msk kallt kaffe å sikta ner 4 dl florsocker.
Spritsa eller bred den släta frostingen på muffinsen, dekorera med strössel eller nått annat fint. :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|