Direktlänk till inlägg 26 mars 2014
Här kommer ett bildlöst recept på en toppenbra ersättare till exempelvis baguetter å tunndbrödsrullar om man undviker kolhydrater eller är glutenintolerant.
Nämligen omelettrullar.
Praktisk utflyktsmat(om man inte ska äta grillad korv med bröd. :)) eller som ta-med-till-jobbet-lunch.
Vispa i hop 6 ägg med 1 dl grädde å salta å peppra.
Häll ut smeten på ett oljat bakplåtspapper å luta plåten tills det blir någorlunda jämt fördelat i en rektangel-aktig form.
Grädda i 200 grader i 10 minuter.
Ta ut, vänta en liten stund å stjälp sedan upp rektangeln på ett bakplåtspapper.
En sats räcker till två rullar om man delar dem på mitten.
Det funkar såklart å göra snittar av dem å servera till många också.
Jag ska packa med mej just omelettrullar till lunchen i morron.
Fyllda med färskost med pepparrotssmak, gravad lax å ruccola.
Laxen kan med fördel bytas mot rostbiff eller kan man kombinera naturell philadelphiaost med salami eller använda sej av skagenröra. :)
Man tar vad man gillar helt enkelt. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|