Direktlänk till inlägg 24 juni 2014
Det blev en matpaj här i går.
Närmare bestämt en freestylead sådan med spenat å fetaost.
Spenatpaj.
Gör å förgrädda din favorit pajdeg(jag gjorde som vanligt lc-varianten a la #56kilo).
Fräs en påse fryst(men tinad) bladspenat tillsammans med två finhackade vitlöksklyftor å två strimlade salladslökar(funkar säkerligen toppen med purjo, men det hade jag ingen. :P).
Krydda med salt å svartpeppar å låt svalna lite.
Gör en äggstanning på 3 ägg, 2 dl mjölk å 1 dl creme fraiche.
Blanda ner spenaten i stanningen å häll allihopa i pajskalet.
Strö över valnötter å smula ett block feta på toppen.
In i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter.
Gravad lax passar till(min senaste crawing, som just nu passar till allt!) eller kanske någon god salami eller ägg.
Eller bara som den är med en god sallad. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|