Direktlänk till inlägg 30 september 2015
Halloj!
Här har vi haft fullt hus i kväll å haft Henke å alla hans flickor på besök.
;)
Bjudit på middag å bara haft det trivsamt.
Det vi åt är verkligen en höjdare att laga om man här många.
En favorit rätt överlag faktiskt nämligen Grekisk pyttipanna.
Supersmidigt då hela rätten sköter sej själv i ugnen.
Såhär gör man.
Marinera ca 500 gram fläskfilé/fläskytterfilé i små bitar i följande marinad i minst 5 timmar, gärna över natten.
Marinad:
1,5 dl olja
1 dl soja
1 tsk ingefära
1 tsk sambal olek
3 vitlöksklyftor
Salt å peppar.
Lägg ut potatisklyftor(funkar med färdiga på påse!) i botten av en braspanna å fördela det marinerade köttet ovanpå.
Skär paprika å lök å sprid ut ovan på.
Salta å peppar å sätt in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
Ta ut å smula över fetaost å ställ in i ca 5 minuter till.
Servera med vitlökssås:
5 dl créme fraiche.
1/2 dl majonäs.
2 pressade vitlöksklyftor
Salladskrydda(mycket!) å vitpeppar.
Nu ska jag faktiskt utnyttja den här suits-fria kvällen(det är fotboll) å bädda ner mej.
I morron ska jag va med Viggo i skolan innan mitt jobbmöte å då är det rätt bra å va så utvilad det går. ;)
Kram å gonatt på er! ;)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|