Direktlänk till inlägg 6 december 2015
Att göra senap är ett måste i dena här familjen i juletid.
Har provat en hel uppsjö av varianter själv å så brukar pappa göra minst ett par sorter varje år. ;)
Rom-senap kvalar nog dock in som favorit å är med i vårt julfirande för minst tredje året i rad. ;)
Till 1 burk senap behövs:
1/2 dl senapsfrön(bruna i år, ta vad ni gillar. :P)
1/2 burk colemans senapspulver
1 1/2 dl råsocker
1/2 msk ättika
2 1/2 dl vatten
1/2 dl mörk rom(typ Captain Morgan.)
Salt.
Lägg senapsfröna i blöt.
Koka upp senapspulver, ättika, socker, vatten å salt.
(Man kan ha i vetemjöl också om man vill ha en hård-hård senap, men det har inte vi förståss. ;))
Sjud i ca 20 minuter.
Rör då å då.
Ta från värmen å tillsätt fröna(silade!) å rom.
Häll i burkar å ställ kallt.
Känns senapen lös behöver ni inte oroa er så mycket för den saken för den stelnar en hel del när den kallnat! ;)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|