Direktlänk till inlägg 10 juli 2010
Här kommer receptet på brödet vi åt till frukost.
Orginal receptet:
1/4 pkt jäst
5 dl kallt vatten
1 tsk salt
½ dl pumpafrö
½ dl solrosfrö
3/4 dl vetekli (gärna grovt)
1 dl grovt rågmjöl
8 dl vetemjöl
2 tsk brödkryddor
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör tills jästen har löst sig.
Tillsätt resten av vattnet, salt, pumpafrö, solrosfrö, kryddor, rågmjöl och vetemjöl.
Arbeta ihop degen, som ska vara kladdig.
Täck bunken med en plastfilm.
Ställ den i kylskåpet över natten.
På morgonen:
Sätt ugnen på 200 grader.
Klicka ut kletiga deghögar på en plåt med bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
Låt bullarna svalna på galler.
Jag ersatte pumpafröna med linfrön (för Viggos skull) å istället för vetekli slängde jag i lite dinkelflingor.
Perfekt sätt att få nybakat bröd till frukost in no-time. :)
I morron lutar det dock åt att det blir nått bakpulverbröd.
Kanske stompa, som bakas i stekpanna. :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|