Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Alla inlägg under maj 2007

Av Lisa - 14 maj 2007 19:36

Det blev ingen hellikopteruppvisning i lördags för min del, åkte till Kristanstad med sambon och shoppade lite i stället...

Köpte fyra par skor(ett par converse i rosa tyg, tre ballerina, ett par svarta och ett par vita samt ett svartvitt par med kack) och lite plock på the body shop(bronzingpuder, ansiktsvatten och ansiktsmask i vitamin e-serien) Handlade upp runt 1500 kronor...Det kostar att ligga på topp . =)

Körde inom Åhus på hemvägen och flanerade längs vattnet. *mys*



På kvällen blev det trots mina tidigare planer om att inte se melodifestivalen en helkväll fylld av skönsjungande(?!?) dragqueens och hets-mot-folk grupp-fasoner... =( Inte så skoj alls.. Röstade personligen på Vitryssland,  "Work your magic, i don't wanna loose this feeling" =) Tyvärr vann varken den eller the ark...

Enligt vår egen "soffomröstning"  skulle topp 3 sett ut som följer:

1. Finland- Hanna   2. Sverige-The ark   3. Vitryssland-Koldun


I går eftermiddag körde vi till våra vänner i Sölvesborg och grillade. Det tog sin lilla tid eftersom kolen sinade och kyckligen var fryst, men efter dryga timmen åt vid en god midddag och hade det mysigt. Deras tvååriga dotter  är förtjusande =)


Sambons lag förlorade sin match i fredags kväll, men bara med 4-2 mot ett betydligt bättre lag, de ledde till å med två gånger under matchen =)  Det var riktigt spännade!!


Bara två dagar kvar på min ledighet nu =(  Planerar att njuta till fullo!!!


*älskar mina foppa-tofflor*

Av Lisa - 11 maj 2007 17:21

I kväll är det division 6 fotboll för hela slanten, min kära sambo spelar i bottenlaget :) det förlorar för det mesta, men jag gillar att kolla ändå :D


Kollade faktiskt på semifinalen av eurovision song contest i går kväll.. är egentligen inget större fan av melodifestivalen, men jag röstade till å me... på andorra... de gick inte vidare, inte nån av de andra jag gillade heller... får se om jag ser på finalen i morron... kan ju alltid hoppas att jag kommer på nått bättre att göra....


I morron kl. 11.30 har sjöräddningen uppvisning med sin ytbärgarhellikopter. Ska nog dit, är helt såld på hellikoptrar, det är helt klart världshistoriens coolaste maskin =)  

Av Lisa - 10 maj 2007 12:30

jag i hong kong oktober 2006Här kommer en lista på mina favoriter just nu..


Mat: Stekta laxkotletter, pressad potatis, smält smör och ärtor.

Dryck: Kaffe!!!

Bakverk: Mammas marsipantårta

Bok: Tyskungen Författare: Stieg Larsson

Film: The holiday

Tv-program: Desperate housewives

Färg: Rosa

Grupp: Blink 182 Artist: Robbie Williams

Låt: The sweet escape

Namn: Harry, My

Djur: Katt

Sport: Konståkning, ishockey

Snyggaste: Jude Law

Affär: Åhlens

Tidning: Hemmets veckotidning


______________________________________________________


Visst är det underbart att va ledig, men det är lite trist att driva omkring helt själv, ingen annan är ju hemma :(

Har läst ut mina böcker och sett de filmer jag inte har hunnit se innan, bakat, städat, löst alla mina korsord och klippt mej... vet inte vad jag ska hitta på i dag...?

Av Lisa - 9 maj 2007 10:05

Är en inget större fan av att titta på film, tycker oftast att det är annat som är vikigare att göra.. har liksom inte ro att slänga mej i soffan i två timmar om det finns disk, en bra bok att läsa eller personer att träffa.

Om jag väljer att titta på film är jag dock helt såld på romantiska komedier. Riktigt förutsägbara feelgood filmer med lyckligt slut är att föredra. De engelska tenderar att bli mina favoriter. Har set Notting hill fler gånger än vad jag kan räkna och Love actully har gått varm i x-boxen. Sist såg jag The holiday, en film jag varmt kan rekomendera.

Sambon däremot är ett riktigt filmfreak så därför har jag sett väldigt mycket film under våra år tillsammans. Av de nyaste filmer jag har sett tycker jag The Guardian var över förväntan, se den om ni har möjlighet. 

För att helt gå emot mitt tidigare uttalande om vad jag gillar för filmer måste jag faktiskt erkänna att jag kan se X-men(iallafall ettan och tvåan),alla tre Jurrasic Park och Die hard filmerna hur många gånger som helst.. =)

I dag ska jag ge mej i kast med den senaste Hugh Grant filmen, Music and lyrics...

___________________________________________________

Har hittills under min ledighet hunnit läsa två böcker.

Camilla Läckbergs senaste, Tyskungen var makalöst bra, enligt min mening bättre än den senaste(olycksfåglen). Känns nästan lika bra som bok nummer ett, Isprinsessan.

I går läste jag Ronny Sandahls Vi som aldrig sa hora , köpte den mest för att jag tycker det är extremt imponerande att skriva en roman när man är född 1984, handlingen i boken var inte min stil, allt gick för fort och det var lite för grovt för min smak. Men Ronny har ett fantastiskt språk, orden verkar vara valda med stor omsorg och känslorna bara strömmar från sidorna. 

Har dock inga fler böcker som väntar på mej, får hålla ut till den 30 maj, då kommer den sista av Stieg Larsson, Luftslottet som sprängdes. LÄNGTAR! 


Av Lisa - 7 maj 2007 09:57

När mina vänner vill ha någon som lyssnar och ger feed-back är det mej de kontaktar. Jag är jättebra på att ge olika vinklar på saker, stötta och säga vad jag tycker är rätt. Men om någon bara behöver någon som bara lyssnar är jag helt fel att anlita. Visst lyssnar jag, det är inte det som är problemet. Men när jag har lyssnat klart på något kan helt enkelt inte hålla tyst, jag måste säga vad jag tycker. Detta är en brist som jag är helt medveten om. Sen om det är en enbart negativ egenskap vågar jag inte svara på. Men jag tror samtidigt att de jag har valt och som har valt mej till sin närmaste vän, har gjort det p.g.a att jag alltid är villig att disskutera fram till en lösning =)

__________________________________________________

I helgen var jag på kusinträff med min svärfars släkt. Bland de andra gästerna fanns en tjej i min egen ålder som jag har träffat innan. Efter att har frågat mej vad jag "gör nu förtiden osv" säger hon "när ska du börja plugga då?" Mitt svar blev aldrig! Jag blir så extremt irriterad på personer som tror att alla vill ut å resa och sen plugga vidare innan "livet" börjar! Vem har bevis på att universitets studier och asienresor ger ett bättre liv? Man kan vara så gott som färdig utbildad efter gymnasiet och helt nöjd med tillvaron, eller?! Jag är helt nöjd med mitt yrkesval, men visst finns det andra yrken jag är sugen på, men jag vill inte plugga nu(mer än till undersköterska)  och varför skulle jag? 

Av Lisa - 3 maj 2007 13:24

Ända sedan jag tittade på Barnen i bullerbyn(Lasse) och My little pony(Bon-Bon) har jag haft en fix- idé om att jag i alla tv-program och filmer jag ser välja ut en favorit i bland huvudpersonerna. Samma sak gäller i musikgrupper, på den tiden då pojkband gällde gillade jag Nick i Backstreet boys och Brian i Westlife.

Jag kan hålla på att räkna upp favoriter i all evighet. I Sex and the city älskar jag Miranda och Steve och i Desperate Housewives är Lynette och Tom mina stora favvisar. För att inte tala om dokusåpor, i Expediton Robinson var det Emma och Pål som gällde och i Fame factory hejade jag slaviskt på Andres.

Varför är det så? Ligger det i männskors natur att hela tiden hitta personer eller rollfigurer som man känner extra mycket för? Eller är det rent av så att man tycker bäst om de personer som man delar egenskaper med?

____________________________________________________

I går kväll innan jag somnade hade jag värsta visionen och en utomordentlig plan om hur denna dagen skulle bli.. Vaknade av världens mest irriterande motorjud för miljonte gången i ordningen(en lift, de byter fönster på huset mitt emot) och hade absolut ingen lust att ut å springa, handla och städa i kylskåpet som jag hade tänkt. Och i brist på karaktär har jag bara handlat(dock cyklat, inte kört till affären) och sen suttit på ballkongen med en kaffetermos och ny Hemmets veckotidning! =) Som jag ser det hinner jag allt det där andra med, är ju trots all ledig ett tag till, ljuvliga semester =)

Av Lisa - 2 maj 2007 19:30

Det krävs egentligen inte specillet mycket för att göra mej glad. En nystädad lägenhet, ett ärligt leende, en bukett tulpaner eller en komplimang.  Känns tyvärr inte som jag stannar upp och faktiskt njuter av glädjen innan jag skyndar vidare i livet, utan fastnar på det som sårar mej. Nedvärerning, fördomar, personangrepp eller ointresse...  varför?

______________________________________________________________________

Den perfekta mannen finns han? Troligtvis inte.

Min älskade sambo - så nära man kan komma =) 


Kolla gärna in till mej på lisoball.se där denna blogg ligger numera!

GILLA PÅ FACEBOOK

 

Matbloggstoppen

 

Mina pojkar.

   

Min älskade man.

       Min Martin.   

Mina älskade barn.

Leo 

 

Viggo 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards