Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Direktlänk till inlägg 26 juli 2011

En rutten dag..!

Av Lisa - 26 juli 2011 20:26

Jotack.

Vilken jävla-skit-dag detta har varit. :(

Alla har varit sura å nere på sitt vis.

Jag med huvudvärk å noll ork, Martin med halsont å febersviter, Leo som gallskriker av nån okänd anledning å Viggo som är uttråkad. :(


Jag har faktiskt tagit tag i det här med min huvudvärk å besökt vårdcentralen.

Det var som väntat ganska lång väntetid men när jag väl kom in till sköterska å förklarade mitt ärende undrade hon direkt: är du stel i nacken?

Följt av: Har du barn? Det är bra å motionera även fast det är svårt å hinna..

Å sen trycke hon på min axlar, frågade hur gamla barnen var å skickade hon hem mej med en läkartid å ett telefonnummer till sjukgymnasterna. :/

Redan i morron fick jag tid hos de sistnämda (doktorn ska jag träffa på fredag) å jag hoppas verkligen de har en lösning på detta för huvudvärken förstör mitt liv.


Även om jag är lättad över att det inte var värre än spännings-huvudvärk är jag samtidigt så fruktansvärt besviken.

Klarar jag inte leva mitt eget liv utan att stressa å spänna mej så pass att jag blir sjuk av det?!  :(

Det känns som ett rejält nederlag då jag inte ens upplever mej så stressad. :(

Såklar blir det mycket för mej med i bland, men jag älskar ju det här livet.. Hur kan det då gör mej sjuk?


Å sen blev det ganska uppenbart att det syns å mej att jag inte tränar nått. :(

Å jo jag vet, jag blir bara tjockare å tjockare, men nu har huvdvärken tagit över så pass att jag inte ens klarar masa mej ut på några kvällsrundor.. :(

Det känns som allt är en enda ond cirkel.

Tålamodet är nästintill obefintligt å då en dag när Leo skriker blir det olidligt. :(

Han gör ju som bekant det ytterst sällan å vi blir lika handfallna när det väl det händer. :(


Jag flydde in i köket på eftermiddagen å bakade mazariner å rågsiktskakor.

 

En liten andningspaus bland mjöl å bunkar. Men inte ens det hjälpte mot olust å huvudvärk. :(

Resultatet var dock lysande, jättegoda mazariner å bullarna var ännu godare. :)

Det är ju en viss tröst åtminstone..


Hoppas allt känns bättre i morron...

 
 
Ingen bild

sara

26 juli 2011 21:17

de du beskriver är exakt samma som min gubbe har o dom säger att de är en förslitning, han får ont i nacke o huvudvärk så fort han börja stressa får de ibland när han druckit alkohol o nu har dom rekomenderat honom att byta jobb.. han fick voltaren utskrivet som han käkar o de funkar rätt bra.. du ska se till att få komma till mhedi eller hur de nu stavas på samariten han e super när de gäller sånt!! :)

Lisa

26 juli 2011 21:39

Jag ska träffa en kvinnlig läkare(minns dock inte namnet) på fredag så jag hoppas vi går till botten med detta nu..

 
Ingen bild

Lizette

26 juli 2011 21:21

Ett tips om du och stora sonen har tråkigt någon dag är att besöka djurängen i asarum. (klart dom andra med kan följa med) jag var där idag med min systerson och vi gillade det. Gratis men dom vill gärna att man fikar när man är där. pengarna går till djuren. Ett litet tips bara=)

Lisa

26 juli 2011 21:34

Vi har faktiskt varit där, men vi hade inte ens fikapengar med oss då så jag skäms fortfarande lite för mycket för å gå dit.. :P
Men jag gillade det också, å Viggo med. :)

 
Lisa - mamma till Knut

Lisa - mamma till Knut

26 juli 2011 22:44

Hahaa joo det är här uppe i norr som solen och värmen är! :D vi har verkligen haft en KANON sommar! Det har nästan inte regnat ngt, mellan 22 - 30 grader varje dag (tom när det regnar) och i princip sol varje dag! :D idag småregna det vid kl 08 på morron, men efter det sol och 23 plus! :D

Jag förstår det där med huvudvärken! Har själv en wiplasch i nacken = huvudvärk i princip varje dag. Sjukgymnasterna brukar vara grymma på nacken och huvudvärk, läkarna däremot brukar kunna väldigt lite :P så det är bra att du får komma till sjukgymnasten så fort!

Jag förstår att du blir lite besviken om det "bara" är spänningshuvudvärk, men det bästa med det är att då gåre att "bota" :) och du ska inte gruva dig över att du tycker att du blir tjockare och tjockare, du är inte ensam! Jag har gått upp 1 kg på mindre än 1 månad :P plus att det hör faktiskt till, du måste komma ihåg att du fött två barn!

Skit i promenaderna om du inte hinner, det är sommar då ska vi njuta! :D vi har hela vintern på oss att gå ner all vikt som vi lagt på oss under sommarn ;D

http://mammatillknut.bloggplatsen.se

Lisa

29 juli 2011 20:44

Hej Lisa.
Tusen tack för support å kloka ord.
Jag har varit hos sjukgymnast(å läkare) nu å fått testa akupunktur å fått avslappningsövningar. Har jag tur är det bara spänningar över jobbstarten som spökar.
Kram på dej!

 
Mimmi

Mimmi

27 juli 2011 08:32

Hej Lisa!
Mimmi Dahl här. Jag brukar va inne här å kika ibland, tycker det är så kul att se vad ni i fam. Arvidsson har för er nu för tiden. Ni var ju nästan en del av vår familj när vi var små! :P

I vilket fall vill jag bara ge dig ett råd. För jag har/har haft precis samma problem som dig. Jag fick en whiplash skada när jag var 14, vilket ledde till att jag gått med konstant huvudvärk och ont i nacken. Så fort jag bara gör något, förutom ligga i sängen så gör det ont.
Jag har gått med det i nästan 10 år nu, och visste inte vad jag skulle ta mig till. Treo blev min bästa vän, men tyvärr så har den en väldigt elak sida och gör illa kroppen. Och nu när jag bor i Australien (sedan 18 månader tillbaka) så har jag inte lika lätt att få tag på treo, och då måste jag ibland klara mig utan!
Men så fick jag höra lite mer om akupunktur och tänkte att jag ger det ett försök. Jag har gått hos både sjukgymnastik och osteopat innan.
I vilket fall så gick jag dit och hon gjorde min nacke bra på direkten. Huvudvärken försvann på ett kick! Den återkom dock 2 dagar senare, men efter fler behandlingar(jag går en gång i veckan nu) så har jag nästan aldrig huvudvärk längre!
Dessutom har jag, som du, (fast jag inte har nån familj att ta hand om) tusen bollar i luften och jag älskar det! Och det är inte lätt att hålla igång dem med ständig värk!
Min akupunktör hjälper mig även att koppla av, och så har vi ju alla fel och brister, så hon har visat vad jag ska försöka tänka på i hållning o.s.v
Hur bra som helst!
Dessutom har jag mycket lättare att acceptera när jag får ont nu, för oftast så vet jag om jag har behandlat min kropp illa, och jag förstår varför jag har ont istället för att gå omkring med smärta utan att ha en aning!

Och så tycker jag du ska sluta vara så hård mot dig själv! I den världen vi lever idag är det inte lätt att leva, och du verkar va en super mamma!
Njut istället av din familj och ditt liv som du lever nu!

Hälsa alla i fam. Arvidsson :)
Kram Mimmi

http://metrobloggen.se/mims

Lisa

29 juli 2011 20:36

Hej Mimmi!
Tusen tack för din kloka å lärorika kommentar!
Roligt också å veta att du har det bra å befinner dej på andra sidan jorden. :D
Jag har faktiskt inlett en akupunktur-behandling som jag hoppas ska göra verkan.
Tack igen å hoppas livet är snällt mot dej!

 
Ingen bild

Mimmi

27 juli 2011 08:39

ps.
det där med att hon undrade om du tränar har kanske inte så mycket med hur man ser ut att göra, hon menade nog mer att kroppen mår bra, får energi av träning och dessutom så bygger du upp musklerna, och just de i nacken är jätte viktiga att träna på rätt sätt!

kram

Lisa

29 juli 2011 20:29

Jo jag vet. :D
Det var bara det att hon inte ens frågade om jag tränade nått, det visste hon ändå liksom... :S
(å btw så vill jag ut å röra på mej, gå varje kväll för jag älskar det, men huvudet stoppar mej just nu. :()

 
Hanna

Hanna

27 juli 2011 09:52

Lisa... Alla har vi våra ups and downs, det är inte mer än sanning. Hoppas verkligen du får hjälp med din huvudvärk, man är inte människa när man går runt o har ont hela tiden. Ändå tycker jag att du klarar det ypperligt bra!
Är det något jag vet, så är det att du är bra på en himlans massa saker. Exempelvis är du en superbra mamma, en fin fru o en sanslöst bra vän!
Kan ju även lägga till att du är en höjdare på o baka o laga mat =)
Dessutom tycker jag inte alls att du är tjock, du är vacker Lisa!
<3

http://vartlillaliv.blogspot.com

Lisa

29 juli 2011 20:26

Hanna min fina vän! Om jag är allt det där du säger, vad mer kan jag önska?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 5 april 2016 19:39


Plötsligt händer det! Lisoballs blogg har bytt portal.   Nya bloggen hittar ni   HÄR     Välkomna! :D     ...

Av Lisa - 5 april 2016 19:18

4402627159

Av Lisa - 5 april 2016 19:01


Nu har jag hittat min vårjacka.       Skitsnygg å passa till mina skor! :D ( å alla mina andra kläder å blir alltså billigare i längden. :P)   adlink ...

Av Lisa - 5 april 2016 16:28


Hur skönt är det inte i dag då? :D Jag har bockat av lite måsten på min lista i dag. Hade cellprov bokat sen innan(jippi eller hur? :P) å tog i samma veva äntligen tag i ett få mina äckliga utslag tittade på av en läkare. Nu tittade han väl upp fr...

Av Lisa - 5 april 2016 15:54


Lisoballs blogg finns numera som egen sida på Facebook. Gilla gärna.   I I I v     Tanken är att alla nya inlägg ska publiceras där så att ni som frivilligt vill följa bloggen kan göra det medan övriga fb-vänner ska slippa bombas m...


Kolla gärna in till mej på lisoball.se där denna blogg ligger numera!

GILLA PÅ FACEBOOK

 

Matbloggstoppen

 

Mina pojkar.

   

Min älskade man.

       Min Martin.   

Mina älskade barn.

Leo 

 

Viggo 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards