Direktlänk till inlägg 13 juli 2010
...varje dag.
Har ju som sagt precis premiäranvänt mina jäskorgar.
Kan ju säga som så, att det syns på bröden att jag är amatör på området.
Bröden ser för j*vliga ut.
Inte sådär snyggt mönstrade som tanken var utan bara platta å inte ett mönster så långt ögat når.
För lite mjöl är orsaken.
Nu vet jag det till nästa gång.
MYCKE mer mjöl i korgarna innan degen hälls i.
Hoppas bröden smakar bra i allafall.
Har använt ett recept från mamma å pappas gammla Ica-brödbok.
Ett bröd de oftade bakade när vi var små, Doppebullar heter det tydligen.
Nostalgi kanske det smakar om inte annat? :)
Här kommer förståss receptet med om nån blev sugen. :D
Det verkar som flera har haft svårt å se texten?!
På min dator funkar det utmärkt,men jag testar å ändra typsnitt.
Går det å läsa nu?
Doppebullar.
Två limpor.
25g smör
5 dl mjölk
50g jäst
½ tsk salt
1 liter rågsikt
2-2½dl vetemjöl
Smält smöret, blanda med mjölk å låt vätskan bli fingervarm.
Lös jästen i vätskan å blanda i rågsikten lite i taget tills degen blir smidig.
Låt jästa i ca 40 minuter(behövs inte alls lika länge i denna hettan, så pass på. :D)
Ta upp degen å arbeta in vetemjölet(detta momentet missade jag, så mitt mjöl gick i direkt... det verkar ha gårr bra ändå) å lägg degen i jäskorgar(om man har,går bra utan med, då kan man låta brödet jäsa i vanliga formar).
Låt bröden jäsa igen, till dubbel storlek ungefär.
Grädda i 200 grader i 15 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|