Direktlänk till inlägg 23 maj 2011
Det finns en hel uppskö av recept på just denna mackarnas macka, men såhär gjorde jag. :D
Du behöver:
Till två portioner.
2 grillade kycklingfiléer.
4 skivor lantbröd.
Salladsblad.
Skivad rödlök
1 paket knaperstekt bacon.
Dressing:
Hemmagjord majonäs(
2 äggulor, 1 tsk vinäger, 1 msk dijonsenap, 2 dl rapsolja, salt+peppar, vispa å tillsätt oljan i en jämn stråle)
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk curry.
Börja med att grilla kycklingfiléerna.
Vi gjorde våra på grillen, men det funkar såklart med ugnsgrillade(stek dem först för å få lite yta, å låt dem bli klara i 180 gradig ugn i ca: 30 minuter) eller köpta, färdiggrillade också. :D
Gör dressingen å ställ den i kylen.
Stek baconet knaprigt.
Ringla lite olivolja på brödskivorna å stek dem knapriga i en stekpanna.
Lägg bröd, salladsblad, kycklingfilé, dressing, lök, bacon, lite drssing till å sen en brödskiva på toppen.
Stick igenom ett grillspett. :D
Njut!
På tal om mackor å mat, så planerar jag nästa steg inom mitt för tillfället vilande surdegsbakande, en vetesur. :)
Här ska bakas grekiska lantbröd. :P
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|