Direktlänk till inlägg 11 juli 2012
Efter att ha bakat Martins favoritkaka(tydligen?! trodde det var tosca?!) dammsugare, med glutenfylld sockerkaka var jag narturligtvis tvungen att kompensera honom, Omgående. Det fick bli chokladbiskvier, i väntan på de glutenfria dammsugarna.
Chokladbiskvier. ca 20 stycken
500 gram riven mandelmassa
2 uppvispade äggvitor
Smörkräm.
150 gram rumstempererat smör
1 äggula
2 msk kakao
ca 1½ dl florsocker
Smält choklad.
Bottnar.
Blanda riven mandelmassa med de uppvispade äggvitorna till en jämn smet.
Rulla till bollar å lägg på bakplåtspapper, platta till dem lite på toppen å grädda i 10 minuter i 200 grader.
Låt svalna på galler.
Smörkräm
Blanda alla ingredienser till en jämn kräm.
Låt stelna en stund i kylskåp.
Bred smörkrämen toppigt på den platta delen av bottnarna(den som legat mot plåten).
Låt stelna i kylen å doppa sen topparna i smält choklad å ställ dem i kylen igen tills chokladen svalnat.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|