Direktlänk till inlägg 20 juli 2012
Pepparbiff av oxfilé, potatisgratäng, smörstekta kantareller, ungsrostade tomater å marinerade ostkuber.
Här kommer receptet på potatisgratängen å tillbehören. :D
Pepparbiff å rödvinsås hittar ni hos Remsan.
Jag silar min sås å spär den med grädde innan jag serverar den.
Lisas potatisgratäng.
Mått å mängd anpassas efter hur många som ska äta å hur hungriga de är. :D
Skivad potats läggs i ungsäker form.
Blanda vispgrädde, pressad vitlök efter smak med svartpeppar å örtsalt å häll blandningen över potatisen i formen.
Lägg på en klick smör.
Ställ i ugnen i ca 45 minuter tills potatisen blivit mjuk.
När det är ca tio minuter kvar av tiden lägger jag på riven boxholms chiliost på toppen.
Inget svårt alls, eller hur? :D
Ungsrostade tomater.
Lägg ett gäng körsbärstomater i en ugnsform, ringla över olivolja, krydda med nymalen svartpeppar å flingsalt. Strö över lite socker å gärna nån färsk ört, jag tog timjan i dag.
Ställ i ugen i 150 grader i 2 timmar.
Supergott tilltugg som passar till det mesta, å de är faktiskt goda när de kallnat också. :D
Marinerade ostkuber.
Hetta upp 2 dl olivolja med en kvist rosmarin, skivad vitlök å skivad chili å peppar(jag använde 4:a peppar från santa maria i kvarn.)
Häll oljan över ost delad i kuber å förvara i en lufttät burk i kylen.
Så där har ni lite å roa er med.
Här blev det varken Tina eller Ernst men väl Sookie, Bill å våra vänner i Bon Temps. :D
Så bra, så bra å det blir ju banne mej bättre med. :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|