Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2012

Fluffig frusen polkagrispaj.

Av Lisa - 26 augusti 2012 10:08

Här kommer receptet på pajen vi serverade till efterrätt i går.

Receptet kommer från boken Vinterns söta.

När man läser receptet ser det kanske lite krångligt ut, men i det stora hela går själva pajen ganska fort å slänga i hop.

För mej tog det lite längre tid, bottnen ska göras av "choklad-småkakor" å hade jag haft möjligheten hade jag valt nån form av färdiga kex, typ ballerina kladdkaka eller liknande.

Nu gick inte det efter som min make gått å blivit glutenintolerant, så jag fick baka glutenfria chokladsnittar innan jag gav mej i kast med själva pajen.

 

 

Pajdeg:

20 små kakor med chokladsmak

2 msk kakao

25 gram smält smör

Kör i matberedare.

Tryck ut i en springform å ställ i frysen.


Fyllning:

5 dl vispgrädde

1 burk marshmellowsfluff

några droppar pepparmyntsolja

röd karamellfärg

1 dl polkagrisar

Vispa grädden å blanda försiktigt med marschmelleowsfluffen å smaka av med några droppar pepparmyntsolja.

Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål å ställ åt sidan.

Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner den i den större mängden kräm.

Ta ur skalet ur frysen å bred polkagris-grädden över bottnen.

Färga krämen i den seperata skålen med karamellfärg(jag tog rosa pastafärg..) å klicka ut denna oven på den vita krämen i formen..

Ta en kniv å gör ett virvlande mönster i krämen.

Ställ i frysen å låt stå kallt i minst fem timmar.

 

Ta fram minst 15 minuter innan servering å garnera med polkagrisar.

Servera med chokladsås.


Chokladsås

125 gram mörk choklad

75 gram smör

½ dl strösocker

½ dl ljus sirap

1 nypa salt

½ dl vatten

Blanda allt i en kastrull, röt tills chokladen smält, koka upp å låt sjuda i ca 10 minuter tills såsen blivit glansig å slät.

 

Jag personligen tycker pajen var super god, men gör jag den fler gånger kommer jag göra "min vanliga" chokladsås till(1 dl kakao, 2 socker, ½1 dl vatten, 1 msk olja som kokas i hop i ca 3 minuter!)  å så tror jag lite på en madelmassebotten med chokladsmak, men vi får se hur jag testar nästa gång.

För en nästa gång blir det. :D

Kan även tilläggas att pajen räcker till minst åtta personer enligt min mening. :)

 

Hoppas ni testar å gillar pajen ni med. :)




 

 

 
 
Ingen bild

Emelie

26 augusti 2012 19:55

Låter jättegott! Vi tänkte ge oss på denna men jag som inte bakar så ofta undrar; Var får man tag på fluff?

Lisa

26 augusti 2012 21:38

Bakhyllorna i vanliga mataffärer. :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 5 april 2016 19:39


Plötsligt händer det! Lisoballs blogg har bytt portal.   Nya bloggen hittar ni   HÄR     Välkomna! :D     ...

Av Lisa - 5 april 2016 19:18

4402627159

Av Lisa - 5 april 2016 19:01


Nu har jag hittat min vårjacka.       Skitsnygg å passa till mina skor! :D ( å alla mina andra kläder å blir alltså billigare i längden. :P)   adlink ...

Av Lisa - 5 april 2016 16:28


Hur skönt är det inte i dag då? :D Jag har bockat av lite måsten på min lista i dag. Hade cellprov bokat sen innan(jippi eller hur? :P) å tog i samma veva äntligen tag i ett få mina äckliga utslag tittade på av en läkare. Nu tittade han väl upp fr...

Av Lisa - 5 april 2016 15:54


Lisoballs blogg finns numera som egen sida på Facebook. Gilla gärna.   I I I v     Tanken är att alla nya inlägg ska publiceras där så att ni som frivilligt vill följa bloggen kan göra det medan övriga fb-vänner ska slippa bombas m...


Kolla gärna in till mej på lisoball.se där denna blogg ligger numera!

GILLA PÅ FACEBOOK

 

Matbloggstoppen

 

Mina pojkar.

   

Min älskade man.

       Min Martin.   

Mina älskade barn.

Leo 

 

Viggo 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards