Direktlänk till inlägg 20 mars 2013
Jo.
Jag förälskade ju mej i ett recept från Jamie Olivers 15 min meals.
Hittade det på hans site.
Det blev vissa modifieringar.
Efter att ha översatt köttet till sidfläsk gjorde jag en snabb avvägning, å ersatte det med lövbiff.
Så nån pork tacos kan vi inte kalla det, men i övrigt har jag följt receptet, i det stora hela. :D
Å här kommer mitt svenska recept på:
Ultimate pork tacos! :)
Rosta runt en matsked fänkålsfrön i en torr stekpanna, häll på olja å stek strimlad lövbiff kryddad med rökt paprika-pulver, salt å peppar tills köttet fått färg.
Värm olivolja i en gryta, häll i en matsked kumminfrön å två skivade salladslökar å två vitlöksklyftor å fräs en stund.
Tillsätt 400 gram konserverade svarta bönor plus spade de ligger i.
Koka i hop till en "gröt"(tar ca 10-15 minuter), salta å peppra.
Gör en sallad med av 2 hjärtsalladshuvuden(eller nån annan sallad, just hjärtsallad var inget speciellt.. :P) 1 tärnat äpple, 1 tärnad avocado, 1 stor tomat, 1 skivad chili å en näve färsk koriander.
Ringla över olivolja, soja å limejuice, precis innan servering.
Lägg smetana(eller grekisk yoghurt) i en skål å droppa över en chilisås du gillar, blanda dock inte ut det jämt.
Montera i hop tacosen genom att lägga bönröra i botten på hårda tacoskal, lägg salladen som andra lager, sedan kötttet å toppa med smetana/chilisås. :D
Mycket gott recept, som jag garanterat kommer göra igen. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|