Direktlänk till inlägg 11 mars 2016
Torsdagsmiddagen var vegetarisk denna veckan, då det serverades falafel.
Barnen var anigens neggiga(som till allt nytt!) men jag å köttomanen Martin slök allihop. :P
De blev verkligen supergoda, å inte var de svåra att göra heller.
Tummen upp för både falafel å vad som kan va startskottet på mer vegetariska måltider i det här hemmet. :D
Hur gjorde jag då?
Falafel.
(Veganska kikärtsbiffar)
Mixa i matberedare:
Kikärtor, två paket avrunnet á 130 gram.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk majsstärkelse
sambal olek(eller harissa är nog också gott)
spiskummin
salt
(receptet hittade jag hos arla, å jag valde just det för det inte innehöll vetemjöl som många andra gjorde)
Sen steker man de små falaflarna olja på medelvärme i 3-5 minuter per sida. :D
Vi åt pommes å aioli å sallad till just denna gången.
Men jag kan tänka mej att man kan variera både smaksättning å tillbehör i oändlighet. :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|