Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Alla inlägg under maj 2008

Av Lisa - 14 maj 2008 10:51

Allt kan tydligen missuppfattas.

Så jag vill bara förtydliga en grej, anledningen till att jag vill handla på kredit på Ikea beror inte på att vi inte har pengar. Att handla upp pengar man inte har är tvärtom något av det värsta jag vet, oansvarigt å onödigt.

Jag ville ha det på kredit för jag inte vet hur mycket det hela går på, skönare att slippa tänka på att ha tillräckligt med pengar på kortet.

Så nu vet ni det! :) 

Av Lisa - 14 maj 2008 09:01

Om vi har riktigt otur kan jag, som jag tidigare nämt, vara utan internet i upp till fem veckor från å med i morron. :( Vi får hoppas det går snabbare...


I morron klockan 10 blir huset vårt på riktigt! :)

Martin fick ringa å jaga alla parter, banken, mäklaren å ägarna, men nu har vi i allafall en tid bestämd. En tid som passar utmärkt, eftersom vi ska ta släpet(eller ja, pappa ska ta släpet) å köra upp till Ikea å köpa vår köksbänk, nya handtag till hela köket å nya handtag till gadroberna i sovrummet. Säkert blir det lite annat också. :) Men det får nog bli ett kreditkort, nån som vet om man kan ansöka om det på plats..? Annars blir det lite krisigt för vår del...


Paneltaken i hallen, köket å badrummet är numera vita. Inte helt klart men mycket snyggt. :) Martin ska hämta vägg-färgen till hallen med inom det närmaste, så snart är det med klart. Men det var lister hit å kanter dit som han frågade om han skulle måla i går, ingen aning. :) Jag bestämmer färgerna å ser glad ut bara. :)

Håller på att fundera ut nån snygg färg till köket, det är bara en liten väggsnutt som ska bli vävad å målad. Eftersom allt, å då menar jag allt, kakel, vitvaror å skåp ska vara vita funderar jag på nått lite skarpare, men jag har inte riktigt kommit på vad ännu... :)


Inget bestämt i dag förrutom en timmes gympa i kväll å ett bad för Viggo nu på morronen. Måste förvisso till bolaget å va lite olaglig också, får se hur jag gör. Har liksom inte tid nån annan dag heller...


I går impulsköpte jag 6 skivor rostbiff för 36 kronor!! Skit-dyrt! Funderar på att använda dem till en sallad å till middag istället för torsk som jag hade tänkt. Bättre att använda den innan den blir dålig...


Neeej, det var allt för nu, återkommer troligtvis under daegn, gäller ju att passa på så länge det går. :) 

Av Lisa - 13 maj 2008 21:34

Jag blir galen snart, har så sjukt ont i huvudet! :(

Har varit en runda i Asarum, varit hos mamma å pappa sen i huset ett varv. :) Det blir så fint så!


Känns som jag har tappat läsare, inte mycket kommentarer nu för tiden, har jag blivit för tradig?

Vad gör en blogg bra, läsvärd? Å framför allt håller min blogg måttet?

Av Lisa - 13 maj 2008 14:50

Potatisen är kokad, baconet är stekt, nu har jag bara en fråga...

Var fan är kryddpepparn...?!

Slut uppenbarligen! :(

Blir så trött... 


Är ganska lack på mäklaren som håller i vårt husköp med. Martin ringde honom i går eftersom vi inte hade hört nått om torsdag. Då visar det sej att vi skulle kontakat honom mycket tidigare angående tiden när papprena ska skrivas, det var vårt ansvar! Vilket vi såklart har missat.

Kan ju fråga sej vad han ska göra då? Ingenting?

Han tjäner ju en hel del på den här affären, borde ju göra lite skäl för pengarna tycker man... 

Av Lisa - 13 maj 2008 14:09

I söndags under grill-invigingen fick jag ett riktigt hallelulia-moment.

Det bara kom, jag kände för första gången på duktigt länge att: just det ja, det är den här mannen jag älskar, för att han är han. :)


För att försöka beskriva det hela i detalj gick det mest emot Martin-stackaren.

Hade redan hört honom svära åt tapeten ett par gånger inifrån sovrummet å grillbygget hade inte gått felfritt förbi. Som jag tidigare har nämnt är hans tålamod inte på topp när det gärller att monterai hop saker efter beskriving.


När det var dags att grilla hade vi såklart inga tändstickor, Martin hade dock sett en gammal tändare i garaget, som tack å lov fungerade. När grillen var tänd la han såklart på korven för tidigt, hälften blev nästan kolsvarta direkt. Allt han hade att vända med var en kort gaffel. Efter en å annan svordom tog han i för hårt när han skulle vända en hotdog så den flög ner på gräset. Gissa vad som händer?

Jo, såklart lyckas han, barfota som han var, trampa på den å bränna sej under foten! Då orkade han inte ens va sur längre utan började faktiskt skratta med mej som stod jämte å fnissade.  Så söt! Det är liksom Martin i ett nötskal... :) Å det är det jag älskar, konstigt kanske, men sån är jag! :)


Ser inte så mycket av honom nu förtiden dock, sen vi fick nycklarna till huset är han mest där å jobbar. Hinner bara hemom å kasta i sej middag efter jobbet innan han kör dit. Nu målas det med oljefärg så vi kan inte göra honom sällskap heller. men i kväll åker vi nog till Asarum ändå, till mamma å pappa, tyar inte sitta här hemma... 

Av Lisa - 13 maj 2008 13:33

i går när jag skulle göra pajdeg fick jag hjärnsläpp.

Trots att jag är lite av ett paj-fan å gör det ganska ofta kunde jag för allt i världen inte komma i håg de rätta måtten, å inte heller de rätta ingredienserna till en bra pajdeg. Eftersom mina kokböcker redan har flyttat fick jag sätta min tillilt till Tasteline. :) Det visade sej vara en perfekt drag, aldrig har min pajdeg blivit så smidig å bra. :)

Även i dag får jag ta ett varv, måste dubbelchecka i nått kroppkake-recept så att jag har rätt för mej. :)


Har fortfarande mega-ont i huvudet. :( Viggo är lite gnällig å orolig i dag också. Tror det kan va all jordgubbs-yalla som jag äter som stör hans mage. Läste nånstans att det är bra att få i sej kalcium när man ammar. Å eftersom jag inte är speciellt förtjust i varken ost eller mjölk tyckte jag att jag hade kommit på den ultimata lösningen. Tji fick jag!


Nu verkar han va trött dock, ligger å halvslummrar, typiskt nog kokar jag potatis å har precis bryggt kaffe så jag kan inte utnyttja läget precis. :( Får sitta här å dricka kaffe i stället...

Av Lisa - 13 maj 2008 10:20

Sluta genast! :)

Allas vår moster Bill kommer att klara sej prima när vi har flyttat! 

Hur jag å Viggo ska klara oss utan vår dagliga dos av Bill-umgänge är

det stora bekymmret... 

Vi(eller snarare jag) har sedan Bill flyttade in i grannhuset blivit väldigt bortskämd. Jag tjänade en vän som befann sej på bara tre minuters avstånd. Nu kommer det vara en bil/bussresa i mellan å det är väl egentligen det ända som kastar lite orosmoln över flyttlyckan... 


Men som sagt, Bill kommer överleva fint, fint! :) 


Av Lisa - 13 maj 2008 08:57

Vaknade med samma dunkande huvudvärk som jag hade när jag la mej. :(

Mindre roligt. :(

Viggos mage verkar tack å lov bättre.

Han ligger å gymmar som en tok. Är så söt, han har upptäckt att hans händer verkligen är hans händer. Han håller upp dem framför sitt ansikte å tittar med stora ögon. :) 

I dag har vi inget planerat. Måste dock upp på stan å handla, glömde mjölk i går. Sen funderar jag på att göra kroppkakor i eftermiddag, så jag ska nog köpa lite bacon med. :) 

Tycker det är så tradigt att laga mat just nu, men det är väl för att jag längtar efter huset så mycket...


Måste hitta på nått att ge Gurri med, har inte ens nån idé... :( 


Kolla gärna in till mej på lisoball.se där denna blogg ligger numera!

GILLA PÅ FACEBOOK

 

Matbloggstoppen

 

Mina pojkar.

   

Min älskade man.

       Min Martin.   

Mina älskade barn.

Leo 

 

Viggo 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards