Direktlänk till inlägg 3 juli 2012
Japp, solrosbullar var det.
Perfekt bröd för oss som gillar att äta nybakat till frukost.
Receptet är från boken som syns på bilden, nämligen Enklare bröd.
Trevlig bok det där, å jag testade ett recept till där ifrån i kväll också.
Hur det smakar kan jag dock inte uttala mej om, för det körde i hop sej med allt det där övriga i livet med en kolsvart klump till bröd som följd. :S
Så kan det gå ibland. :)
Solrosbullar var det.
Bäst blir det å snabbast går det om man väger ingredienserna, men har man ingen hushållsvåg så funkar det ändå. :)
Volymmåtten är de inom parentes.
Här har ni receptet.
Solrosbullar
8-10 små bröd
Ingredienser.
färsk jäst 3 gram (3 krm)
kallt vatten 300 g (3 dl)
rågsikt 390 g(6½ dl)
salt 6-9 g(1-1½ tsk)
honung 20g(1 msk)
solroskärnor
På kvällen
Blanda degen.
Rör ut jästen i vattnet, tillsätt övriga ingredienser å rör ordentligt så allt blandas.
Täck bunken med plastfolie å låt stå i rumstemperatur i 8-10 timmar.
På morronen
Baka ut bröden.
Sätt ugnen på 275 grader med en plåt i mitten.
Skrapa ut den lösa degen på ett mjölat bakbord och dra den till en långsmal rektangel.
Vik i hop degen en gång på längden så att den blir ungefär som en baguette.
Pensla degen med vatten å strö över solroskärnor å rågsikt.
Låt jäsa i ca 30 minuter.
Baka av bröden.
Dela degen i bitar, 4-5 cm långa å lägg på bakplåtspapper.
Låt pappret glida in på plåten i ugnen via en annan plåt eller bricka.
Sänk värmen till 250 å låt bröden stå i 15-20 minuter.
Ta ut bröden å låt dem svalna lite på ett galler.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|