Direktlänk till inlägg 21 januari 2016
Jajjamensan.
En smarrig middag att ta till såhär på torsdagkvällen.
Salcicca-pasta.
Jag gjorde just vår middag med lchf-pasta, men det kan man såklart göra som man vill.
Just Lchf-pasta passar ju ypperligt när någon i sällskapet är glutenintolerant å det gör man såhär:
Vispa 4 ägg, 125 gram philadelphiaost å 1/2 dl fiberhusk å lite salt.
Låt smeten svälla lite å häll den sen på en plåt med bakplåtspapper å lägg ett papper ovanpå smeten också å kavla/tryck ut den till en tunn "platta".
Behåll pappret ovanpå å grädda i ca 10 minuter i 150 grader.
Sen låter man bara pastan svalna innan man rullar den som en rullttårta å klipper i lagoma bitar. :D
Pastasåsens huvudkomponent är, som namnet antyder, råkorven salcicca.
Här i vår lilla ministad kan det vara lite trixigt å få tag på, men jag skulle ändå säga att Willys är det säkraste kort om man bli sugen på å laga det här(annars får ni mer än gärna "ligga på" ica ni också. :P)
I vilket fall, korven var det.
Den ska snittas å "tömmas" på sitt köttiga innehåll.
Den färsen fräser ni sen tillsammans med 1 banan sharlottenlök(eller två vanliga) å en vitlöksklyfta i olja.
När det fått svettas en stund häller ni på nån dl vitt vin å lika mycket vispgrädde å låter det hela puttra i hop med salt(alltid örstsalt!) å vitpeppar i kanske 5 minuter.
Precis innan ni tar av såsen från plattan rör man ner persilja å körsbärstomater.
När såsen hällts över pastan toppas allt med fördel med mozarella(eller parmesan/pecorini) å det är heller inte helt dumt att låta bladspenat fräsa med från början eller toppa med ruccola. :D
Smaklig spis. :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|