Direktlänk till inlägg 3 april 2011
Ja.
Dessa biffar kan nog va något av det godaste jag nånsin lagat. :D
Men receptet kommer ju från mannen, myten legenden alls vår Per.
Laga detta säger jag bara!
Morbergs viltfärsbiffar.
500 gram viltfärs(vi har använt färs av älg)
2-3 msk ströbröd
1 dl kalvfond
1½ dl vispgrädde
1 msk tamarisoja( jag tog den japanska jag hade hemma)
1 kasyl konjak
2 ägg
2 msk riven lök
1 krm svartpeppar
Blanda ströbröd,fond, grädde, soja, konjak å ägg å låt detta svälla i tio minuter.
Blanda i färs å lök å arbeta till en smidig smet.
Blöt händerna å forma biffar.
Stek i smör på medelvärme, inte för många i taget för då blir de kokta i stället för stekta.
Jag gjorde en ruskigt god å enkel sås till i dag.
Hällde bara i 5 dl vispgrädde å lite extra smör i pannan där jag stekte biffarna, hällde på en skvätt viltfond å pepprade.
Gav det hela ett uppkok å slängde i en näve svarta vinbär från frysen.
Det blev verkligen gott till. :D
Vi serverade biffarna å såsen till potatis, blomkål å sallad.
Ett impulsköp från Tyskland som var precis "lagom".
Inte för tungt men inte smaklöst. :D
Som avslutning måste jag även slå ett slag för hemmagjord salladsdressing.
Det är helt galet att inte fler gör dressingen själv.
Just i dag gjorde jag vår på en skvätt olivolja, lite vitvinsvinäger, lite dijonsenap,nån droppe tabassco å italiensk salladskrydda.
Allt hälls i en shaker eller ett glas, blandas å hälls sen över salladen.
Döenkelt, å jätte gott. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|