Direktlänk till inlägg 18 september 2011
Då var det dags, för receptet som jag lovat er i evighet.
Inte för att jag ens vet om nån frågar efter det(?) men i allafall, man ska hålla vad man lovar. :)
Receptet är det jag använder till söndagssteken, slotts-stek för å va mer exakt.
Nu finns det säkerligen en hel uppsjö av recpet på just slotts-stek, men det här är mitt recept, eller om jag ska va helt ärlig, det recept jag ärvt av pappa. :D
Slottstek á la Arvidsson's.
Putsa bort de stora senorna från en Oxstek av fransyska å bryn köttbiten runt om.
Jag gör min stek, precis som pappa, i gjutjärns-gryta på spisen, men det går även bra å göra i ugnen.
Häll på vatten så det täcker två tredje delar av steken.
Tillsätt en gul lök, två morötter, ett gäng vitpepparkorn å lika många kryddpepparkorn, tre lagerblad, en köttbuljongtärning, salt, en matsked ättika å två matskedar mörk sirap.
Ovanpå köttbiten lägges ca sex stycken ansjovisfiléer.
Å nej, steken kommer inte smaka ansjovis, å dessa bör heller inte uteslutas då de samtidigt bidrar till den karaktäristiska smaken på just en slotts-stek.
Låt grytan puttra på spisen ca 1½ timme.
Servera med potatis(eller blomkål. :P), gelé, ättiksgurkor å godaste såsen.----->
Världens godaste sås till steken:
Sila av skyn runt köttet å tillsätt vispgrädde, lite salt å vitpeppar å red av med en toppredning(mjöl utblandat i vatten) till lagom konsistens. :D
Inte verkade det speciellt svårt eller hur? :D
Testa vettja. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|