Direktlänk till inlägg 26 september 2011
Det här receptet hittade jag i Ica's medlemstidning Buffé (9/11) å jag blev sugen på å testa det av flera anledningar. :)
Dels för att det då är ett riktigt långkok(7 timmar!) som passar ypperligt för min fina lergryta. Det faktum att det innehåller dragon var även det en lockande faktor. För just dragon har jag ju hemmaodlad på lager.
Receptet på högreven följdes av ett på sås å så på en topping att servera ovanpå köttet.
Jag testade allt å det var verkligen en fullpoängare, kött så mört att det kan delas med sked å god sås. :D
Viggo som är en mygga i maten, men älskar allt vad kött heter åt tills det inte fanns mer å få. :D
Så recepten då.
Långkokt högrev.
ca 1½ kg högrev i hela bitar
1 gul lök
1 morot
2 kvistar färsk dragon(jag hade inlagd..)
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
2 tsk salt
7 dl torrt vitt vin
vatten
Gör så här:
1. sätt på ugnen på 125 grader
2. Skala lök å morot å dela dem i grova bitar.
3. Pusta högreven å lägg trångt tillsammans med de andra ingredienserna i en ugnstålig kastrull (jag hade min lergryta) å häll på vatten tills det täcker. (jag tog lite för lite)
4. Ställ in i ugnen å tillaga under lock i 7 timmar.
5. Ta upp köttet å sila av 6 dl av spadet till såsen å lägg sedan tillbaka köttet i spadet.
Topping till köttet.
Blanda 3 finhackade schalottenlökar med 1 dl hackad persilja, 2 msk finhackad dragon å 2 msk finrivet citronskal.
Toppas köttet med blandningen innan serveringen.
Gräddig dragonsås.
6 dl spad från kött-koket
3 dl vispgrädde
2 schalottenlökar
2 msk finhackad dragon
2 msk finhackad persilja
salt vitvinsvinäger redning
Gör så här:
1. Koka i hop spadet tills det återstår hälften. Tillsätt grädden å koka i hop i ca 5 minuter.
2. Skala å finhacka löken å tillsätt den tillsammans med örterna.
3. Smaka av såsen med salt å lite vitvinsvinäger.
4. Red av såsen om den känns tunn.
Jag hade personligen inte en chans till nått finhackande då jag hade två pojkar på en pall jämte mej, var av den minsta av den är precis hänsyslös i sin jakt efter knivar å andra farligheter.
Min lök blev i större bitar å dragonen la jag bara i tillsammans med lite vinäger som den låg i.
Sen silade jag såsen innan vi åt den å det funkade utmärkt.
Nästa gång blir det däremot en liten avredning, det hann jag inte heller med nämligen. :D
Så, nästa gång när ni planerar att ha en höstmysig hemmadag, satsa på det här till middag.
Om ni som jag kommer i gång med koket för sent, å köttet inte blir färdig förrän halv nio på kvällen kan man med fördel värma köttet igen i sitt spad dagen efter å äta det vid en mer rimlig middagstid! :D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|