Direktlänk till inlägg 21 augusti 2012
Hemmagjord thaimat var det ja.
Å recept jag utlovat i närapå en evighet.
Heta jätteräkor.
Gör en marinad på olja, skivad vitlök, skivad chili å hackad koriander(eller persilja) krydda med salt å peppar.
Lägg i räkorna en stund innan så de får gotta till sej i marinaden.
Hetta upp en stekpanna å fräs räkorna hastigt i hög värme, servera genast.
Martinas jordnötssås.
Fräs hackad gul lök mjuk i lite olja, pressa i en vitlöksklyfta å smält ner en burk jordnötssmör.
Till sätt en rejäl svätt sweethotchili-sås å grädde till lagom tjock konsistens, låt puttra i hop å servera till heta räkor (eller kyckling eller allra helst vårrullar!) å jasminris.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|