Direktlänk till inlägg 24 april 2014
Mina bidrag till årets påskbuffé var,som alltid, GF/LC västerbottenpaj å så en nykomling nämligen Äggcocetter.
Dom har varit med i matmagasinens påskspecialer i fler år, men först nu blev jag färdig till å testa, mest på kul.
Till en början kändes det lite simpelt, men det visades sej vara en konst att få bra konsistens, å resultatet visade sej vara ruggigt bra. :D
Kan varmt rekommendera dessa små skapleser som del av en buffé, eller som förrätt. :)
Suddig mobilbild får duga, batteriet i stora kamera var förståss urladdat.. :P
Äggcocette.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ställ in en stor form å fyll denna med vatten.
(eller så kokar ni vattnet å häller på samtidigt som ni ställer in formarna, är lite lättare än å försöka plumsa i dem efterhand.. :P)
Smörj ungsäkra formar med generöst med smör.
Knäck ett ägg i varje form, helst med hel gula å klicka på ungefär 1 msk creme fraiche, salta å peppra
Antalet formar å ägg beror förståss på hur många ni vill göra till. :)
Baka formarna i ca 10 minuter eller tills dess ägget fått den konsistens ni gillar.
Vi toppade våra cocetter med smetana, hackad gräslök, hackad rödlök å kräftskjärtar men jag kan tänka mej att knaperstekt bacon eller lufttorkade skinka också hade varit gott till. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|