Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Alla inlägg under februari 2008

Av Lisa - 20 februari 2008 15:03

Hade jag velat ha med mej min egen barnmorska på förlossningen, eller hon den gulliga som jobbar natt på Sjukhuset.

Det finns två sorters människor jag absolut vägrar ha i rummet hos mej när jag ska föda.

Dels är det dem som tar sej själva på för stort allvar, som knappt kan le för allt ska vara så formellt, och knappt har tid att presentera sej för att de anser sej vara lite viktigare än så.

Och sen är det de som enligt mej är snäppet värre, den daltiga generationen. Får jag en barnmorska som står å gullar eller pratar bebisspråk går jag i taket! Hoppas verkligen att dessa kategorier inte existerar i Karlskrona.

Önsketänkande kanske.. Men jag håller tummarna! 

Av Lisa - 20 februari 2008 14:17

Inom en snar framtid kommer jag vara en av er, en medlem i klubben,  mamma, vuxen(?) med ett eget litet liv att ta hand om. 

Fattar det fortfarande inte... :)

Av Lisa - 20 februari 2008 13:46

De senaste veckorna har jag levt i samma byxor.

Ett par träningsbyxor jag köpte i Ullared i höstas. De har världens mjukaste midja och är neutralt svarta. Bara ett problem, de är highwater-modell, alltså kan man bara ha dem hemma.

Har kommit på att det borde finnas med långa ben också(tänker mej tilll efter förlossningen när man är öm överallt.) I bland har Maxi faktiskt samma grejer som Ge-Kås, så om det blir Älmhult å IKEA i helgen, vilket vi har siktat in oss på, ska jag kräva att vi kör inom Olofström(gör man kanske alltid förvisso) å stannar på Maxi så jag kan kolla efter. Man vet ju aldrig, kan ju ha tur. :)

Av Lisa - 20 februari 2008 13:05

Ja, då var det dags igen...

För lite jag-älskar-min-martin-så-mycket-tjat.

Det är snudd på obligatoriskt i mellan åt. :)


I går hade jag iallafall ett mindre psykbryt över pengartjatet. Å ett sammanbrott över att Martin är så trög i bland å inte fattar när jag bara behöver kramas å tröstas. Han började i stället försvara sej(han menar ju inte så osv., vilket jag vet, men det känns illa ändå..) Å då blir man ju bara ännu mer ledsen, om han blir förbannade på mej i stället för att ge mej det stöd jag behöver just då.

Han gör så gott han kan antar jag, för i morse ringde han till å med å kollade läget. Han behöver troligtvis bara lite hjälp på traven i bland. :)


Kom på en annan sak än den där hemska frisyren som borde avskräckt mej i från honom, då för fyra år sedan.

En av de första gångerna vi träffades(innan det fanns nån som helst tanke på kärlek, från min sida i allafall :)) var vi på en efterfest.

Ni vet hur det brukar funka, alla sitter tillslut å småsover, eftersom man är helt slut efter en hel kvälls festande.

Så var det även på denna festen, alla var helt slut, UTOM Martin. Han satt spikrakt i soffan å krävde gång på gång att få höra Enrique eller Britney Speras-Sometimes sen skrålade han för kung å fosterland. :)

Nej, han var förståss inte nykter, men ändå... :) Klockan åtta på morron gick jag hem. The rest is history... :)


Älskar min Martin, min bästa vän och pappan till mitt barn mest av allt!




Av Lisa - 20 februari 2008 10:59

Det är inte speciellt ofta jag får brev.

Ett å annat från banken kanske å nån tradig räking eller så.

Denna veckan ingår följande i min postskörd,

-en räking på 1000 kronor från H&M, mest Stinas grejer dock, men det är inte kul å behöva betal kläder man inte kan ha ännu ju.. :( 

- ett brev från landstinget, kallelse till cellprovtagning på gyn den 4/3, som jag alltså måste avboka.

- ett trevligt brev från facket med ett inbetalningskort där de meddelar att efter som jag inte har haft någon inkomst denna månaden bara behöver betala den lägsta avgiften dvs. endast 416 kronor!


Roligare kan man ha eller hur?


Trots den konstiga natten känner jag mej ganska full av energi i dag. Har redan stekt upp de där kysckligfiléerna som jag inte orkade med i går. Tror faktiskt att det är dags för den där skafferi-städningen, kylskåpet behöver nog med en omgång om jag ska va ärlig! Kan va skönt att ha det gjort!

Av Lisa - 20 februari 2008 10:50

För första gången sedan vi flyttade in är jag faktiskt nöjd med det allra mesta i köket. :)

Allt passar i hop nu, å den nya mattan blev verkligen pricken övert i:et. :)


Har bara ett några bekymmer, envisas med att ha Hemtrevnad i krukorna i fönstret(byter bara ut dem mot julstjärnor i december) å dom är egentligen bara för hopplösa. :( Det spelar ingen roll hur bra jag tycker jag sköter dem, tillslut torkar de alltid ut sej själva på nått sätt. :(

Sen har jag ju matchat allt med stolsdynorna, å sen i huset ska detta bordet bli finbordHoppas jag kan behålla gardinerna, duken, mattan, krkorna å fönsterlampan på nått bra sätt i vårt hus sen. :)




Av Lisa - 20 februari 2008 09:44

Natten har varit oerhört konstig.

Vaknade klockan två å hade ont i ryggen, inte där det onda har suttit

innan utan längre ner. Å det gjorde mer än ont, smärtan höll i sej ända till fyra, jag värmde min vetekudde å den hjälpte. Jag vet fortfarande inte vad det var, det är möjligt att det var rejäla förvärkar. Men det kan lika gärna har varit kramp i den muskeln på ryggen som hänger i hop med min musarm, satt ju en del vid datorn i går med. Men som sagt jag vet inte, ljumskarna gjorde med ont trots att jag låg stilla å magen kändes av till å från.

Klockan fyra bubblade det till, å jag var nästan säker på att nu, nu hade vattnet gått. Men nej, bara slem.. Det kan troligtvis varit den där beryktade slemproppen som bestämde sej för att lägga ner sin verksamhet.

Vågade i allafall inte somna om, i fall det skulle hända nått mer konstigt i kroppen.

Låg å tänkte på hur hungrig jag var, å vilka dåliga förutsättningar jag skulle haft om vi hade blivit tugna att åka in på morgonkvisten. Noll sömn å ingen mat i magen. :( Så i kväll å alla kommande kvällar ska jag försöka äta något precis innan jag lägger mej, för säkerhets skull.


Slummrade till vid fem, sen ringde Martins klocka en halvtimme senare. Då hade jag ont i ryggen igen, vetekudden fick göra sin andra i sats för natten, å det hjälpte så jag fick sova i nån timme i allafall.


Trots att jag har flummat runt, kissat å värmt kudde halva i mer än halva natten väckte jag aldrig Martin, å han har missat allt i hop...

Vill inte oro eller snarare göra honom uppspelt å glad i onödan. Han längtar ju lika mycket som jag efter det här barnet. Å sen vi var på utbildningen å pratade om förlossningen i måndags har han varje gång jag kvider till eller något har gjort ont, frågat sådär lite hoppfullt: vad det en värk? :)


Får se hur dagen blir. Sölvesborg är som sagt inställt, så det blir väl mest å vila. Kan kanske behövas efter en natt av det här slaget... :)

Av Lisa - 20 februari 2008 09:39

Jag glömde min kamera hos Susanne å co. i går. Så jag kunde inte ta några bilder på hästarna, men hrä kommer två som är tagna av Susanne vi ett annat tillfälle.

Min favvis-------->



Å sen Nellie å "hennes" lilla häst. :)


Kolla gärna in till mej på lisoball.se där denna blogg ligger numera!

GILLA PÅ FACEBOOK

 

Matbloggstoppen

 

Mina pojkar.

   

Min älskade man.

       Min Martin.   

Mina älskade barn.

Leo 

 

Viggo 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards